Υλικά

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σέλινα, ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1 κ.σ. ντοματοπολτός
  • 400 γρ. κονσέρβα ψιλοκομμένες ντομάτες
  • 400 γρ. κονσέρβα ρεβίθια
  • 150 γρ. κριθαράκι ή άλλα μικρά ζυμαρικά
  • 700ml ζωμό λαχανικών
  • 2 κ.σ. πέστο βασιλικού
  • Τραγανό ψωμί για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  • Ζεσταίνετε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Προσθέστε το κρεμμύδι και το σέλινο και σοτάρετε για 10-15 λεπτά ή μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν, στη συνέχεια προσθέστε το σκόρδο για 1 λεπτό ακόμα. Ανακατέψτε όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το πέστο και το υπόλοιπο λάδι, και αφήστε τα να πάρουν μια βράση.
  • Χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε τη σούπα να σιγοβράσει για 6-8 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα ζυμαρικά. Αλατοπιπερώστε και μοιράστε τη σε μπολ.
  • Ανακατέψτε το υπόλοιπο λάδι με το πέστο και περιχύστε τη σούπα. Σερβίρετε με κομμάτια από τραγανό ψωμί.