Υλικά
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σέλινα, ψιλοκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 1 κ.σ. ντοματοπολτός
- 400 γρ. κονσέρβα ψιλοκομμένες ντομάτες
- 400 γρ. κονσέρβα ρεβίθια
- 150 γρ. κριθαράκι ή άλλα μικρά ζυμαρικά
- 700ml ζωμό λαχανικών
- 2 κ.σ. πέστο βασιλικού
- Τραγανό ψωμί για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Ζεσταίνετε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Προσθέστε το κρεμμύδι και το σέλινο και σοτάρετε για 10-15 λεπτά ή μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν, στη συνέχεια προσθέστε το σκόρδο για 1 λεπτό ακόμα. Ανακατέψτε όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το πέστο και το υπόλοιπο λάδι, και αφήστε τα να πάρουν μια βράση.
- Χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε τη σούπα να σιγοβράσει για 6-8 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα ζυμαρικά. Αλατοπιπερώστε και μοιράστε τη σε μπολ.
- Ανακατέψτε το υπόλοιπο λάδι με το πέστο και περιχύστε τη σούπα. Σερβίρετε με κομμάτια από τραγανό ψωμί.