Υλικά

  • 1 κ.σ. γλυκιά καπνιστή πάπρικα
  • 1⁄2 κ.σ. αλεσμένο κύμινο
  • 1 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
  • 100 γρ. απλό αλεύρι
  • 200ml κεφίρ
  • 1 κεφάλι κουνουπίδι (500 γρ.), χωρισμένο σε μπουκετάκια
  • 80 γρ. καυτερής σάλτσας
  • 1 ½ κ.σ. σιρόπι σφενδάμου
  • 1 κ.σ. τυρί κρέμα
  • Σέλινο για το σερβίρισμα
  • 100 γρ. γιαούρτι
  • 3 κ.σ. μαγιονέζα
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο σχοινόπρασο
  • 1-2 κ.σ. γάλα

Εκτέλεση

Βήμα 1ο

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200C και στρώνετε ένα ταψί με λαδόκολλα. Ανακατέψτε την πάπρικα, το κύμινο, τη σκόνη σκόρδου, το αλεύρι και ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ. Κάντε μια λακκούβα στο κέντρο και ρίξτε το κεφίρ. Ρίξτε μέσα το κουνουπίδι και ανακατέψτε για να καλυφθεί. Απλώστε το κουνουπίδι στο ταψί και ψήστε το για 20-25 λεπτά, γυρίζοντας το ενδιάμεσα, μέχρι να γίνει τραγανό στις άκρες.

Βήμα 2ο

Ζεστάνετε τη καυτερή σάλτσα, το σιρόπι σφενδάμου και το τυρί κρέμα σε ένα μικρό τηγάνι σε χαμηλή φωτιά για 2-3 λεπτά. Πασπαλίστε το κουνουπίδι και βάλτε το στο φούρνο για 8-10 λεπτά.

Βήμα 3ο

Για το ντιπ ranch, χτυπήστε το γιαούρτι, τη μαγιονέζα, το σχοινόπρασο, το γάλα και μια πρέζα αλάτι σε ένα μπολ. Σερβίρετε με το κουνουπίδι και με μερικά μπαστουνάκια σέλινου.