Υλικά
- 500 γρ. μακαρόνια
- 500 γρ. γαρίδες, ακαθάριστες
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 500 γρ. συμπυκνωμένη ντομάτα
- Λίγο ελαιόλαδο
- ½ φλυτζάνι κόκκινο κρασί
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε τις γαρίδες. Κρατάμε τα κεφάλια στην άκρη.
- Βάζουμε σε ένα τηγάνι λίγο ελαιόλαδο να ζεσταθεί και προσθέτουμε το κρεμμύδι και τον σκόρδο να τσιγαριστούν.
- Έπειτα, προσθέτουμε το κρασί και το αφήνουμε 2’ να εξατμιστεί το αλκοόλ του.
- Προσθέτουμε την ντομάτα, το αλάτι και το πιπέρι και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να βράσει για περίπου 15’.
- Περιμένοντας την σάλτσα να δέσει βράζουμε τα μακαρόνια, για 2’ λιγότερα από τις οδηγίες, μαζί με τα κεφάλια από τις γαρίδες, ούτως ώστε να πάρουν όλη τους την γεύση.
- Κρατάμε μισό φλυτζάνι από το νερό τους και στραγγίζουμε.
- Αφού δέσει η σάλτσα προσθέτουμε τις γαρίδες και αφήνουμε να ψηθούν για όχι περισσότερο από 4’.
- Ρίχνουμε το νερό από τα μακαρόνια και τα μακαρόνια και ανακατεύουμε για 1’.
Σερβίρουμε με τριμμένο τυρί.