Υλικά

  • 500 γρ. μακαρόνια
  • 500 γρ. γαρίδες, ακαθάριστες
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 500 γρ. συμπυκνωμένη ντομάτα
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • ½ φλυτζάνι κόκκινο κρασί
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  • Καθαρίζουμε τις γαρίδες. Κρατάμε τα κεφάλια στην άκρη.
  • Βάζουμε σε ένα τηγάνι λίγο ελαιόλαδο να ζεσταθεί και προσθέτουμε το κρεμμύδι και τον σκόρδο να τσιγαριστούν.
  • Έπειτα, προσθέτουμε το κρασί και το αφήνουμε 2’ να εξατμιστεί το αλκοόλ του.
  • Προσθέτουμε την ντομάτα, το αλάτι και το πιπέρι και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να βράσει για περίπου 15’.
  • Περιμένοντας την σάλτσα να δέσει βράζουμε τα μακαρόνια, για 2’ λιγότερα από τις οδηγίες, μαζί με τα κεφάλια από τις γαρίδες, ούτως ώστε να πάρουν όλη τους την γεύση.
  • Κρατάμε μισό φλυτζάνι από το νερό τους και στραγγίζουμε.
  • Αφού δέσει η σάλτσα προσθέτουμε τις γαρίδες και αφήνουμε να ψηθούν για όχι περισσότερο από 4’.
  • Ρίχνουμε το νερό από τα μακαρόνια και τα μακαρόνια και ανακατεύουμε για 1’.

Σερβίρουμε με τριμμένο τυρί.