Υλικά

  • 2 κόκκινες πιπεριές τσίλι
  • 2 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 ολόκληρα καλαμάρια (περίπου 400 γρ.) καθαρισμένα
  • 100 γρ. ρόκα
  • Καρδιές από 1 μαρούλι
  • 10 γρ. κάπαρη
  • 30 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 20 γρ. ελιές Καλαμών σε ροδέλες
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • Χυμό από 2 μοσχολέμονα
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες
  • 100 ml λευκό κρασί

Εκτέλεση

Βήμα 1ο

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το τσίλι με το λάδι και το σκόρδο και τα καλαμάρια. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και τα αφήνουμε στο ψυγείο για μία ώρα.

Βήμα 2ο

Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα καλαμάρια. Λίγο πριν από το τέλος, σβήνουμε με το χυμό μοσχολέμονου. Προσθέτουμε τη μουστάρδα, την κάπαρη, τις ελιές και τελευταίο το κρασί.

Βήμα 3ο

Πλένουμε το μαρούλι και τη ρόκα και τα μεταφέρουμε σε πιατέλα. Προσθέτουμε το καλαμάρι κομμένο σε ροδέλες με τη σάλτσα του, τα ντοματίνια και το κρεμμύδι και ανακατεύουμε.

ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ».