imommy.gr ΣυνταγέςΤσιγαρέλι με σουπιά & λιαστή ντομάτα

Τσιγαρέλι με σουπιά & λιαστή ντομάτα

Τσιγαρέλι με σουπιά & λιαστή ντομάτα | imommy.gr

Το σπετσερικό είναι κερκυραϊκό μείγμα μπαχαρικών, που βρίσκουμε έτοιμο σε μπαχαράδικα ή το φτιάχνουμε αναμειγνύοντας από ¼ κ.γ. από τα εξής μπαχαρικά σε σκόνη: κανέλα, γαρίφαλο, μπαχάρι, γλυκιά πάπρικα, καυτερό κόκκινο πιπέρι, μαύρο πιπέρι, μοσχοκάρυδο.

Υλικά

  • 200 γρ. σουπιά καθαρισμένη και κομμένη σε χοντρά κομμάτια
  • 1 κιλό χόρτα εποχής (σέσκουλα, σπανάκι, ζοχούς, βλίτα, τσουκνίδες, λάπαθα)
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 μεγάλο ξερό άσπρο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 μικρό πράσο (το άσπρο μέρος) σε ροδέλες
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • ¼ ματσάκι μάραθο ή άνηθο χοντροκομμένο
  • ¼ ματσάκι μαϊντανό χοντροκομμένο
  • ¼ ματσάκι δυόσμο χοντροκομμένο
  • ¼ ματσάκι μυρώνια χοντροκομμένα
  • ¼ ματσάκι καυκαλήθρες χοντροκομμένες
  • ½ κ.γ. καυτερή πάπρικα
  • ½ κ.γ. γλυκιά πάπρικα
  • 1 μεγάλη ντομάτα τριμμένη
  • ¼ φλιτζ. ε.π. ελαιόλαδο
  • Ανθό αλατιού
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 5-6 φέτες λιαστής ντομάτας χοντροκομμένες
  • 1 λεμόνι, ξύσμα και χυμός
  • ¼ κ.γ. σπετσερικό

Εκτέλεση

Βήμα 1ο

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα μπόλικο νερό και, μόλις βράσει, ρίχνουμε αλάτι και τα χόρτα. Τα βράζουμε για 2 λεπτά και στη συνέχεια τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε ένα μπολ. Κρατάμε ½ φλιτζ. από το νερό όπου έβρασαν.

Βήμα 2ο

Ζεσταίνουμε στην ίδια κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το πράσο, το κρεμμύδι –ξερό και φρέσκο–, το σκόρδο, τη σουπιά και τη λιαστή ντομάτα. Προσθέτουμε τη γλυκιά και την καυτερή πάπρικα, το σπετσερικό, το αλάτι, το πιπέρι, τα φρέσκα χοντροκομμένα μυρωδικά, την τριμμένη ντομάτα και τα βρασμένα χόρτα και τα σοτάρουμε όλα μαζί για 5 λεπτά.

Βήμα 3ο

Στη συνέχεια ρίχνουμε το νερό που κρατήσαμε, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού. Αφήνουμε τα υλικά να βράσουν για περίπου 15-20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει η σουπιά και να μείνει το φαγητό με λίγα υγρά.

ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Σούπα γλυκοπατάτας Ζεστή σούπα με σιγομαγειρεμένο λάδι μπούκοβου. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Στριφτάρια με κολοκυθάκια, φέτα και ψητά μανιτάρια Προσέχουμε να ψήσουμε τα μανιτάρια σε δόσεις και να μην επικαλύπτει το ένα το άλλο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Φασόλια γίγαντες στο φούρνο Αν δούμε ότι ξεραίνονται γρήγορα τα όσπρια εξωτερικά, σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο το οποίο αφαιρούμε προς το τέλος... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μανιτάρια στιφάδο Μπορούμε να τα συνδυάσουμε με ρύζι, πουρέ ή άλλο συνοδευτικό. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μους μαύρης σοκολάτας Μυστικό συστατικό: Ελαιόλαδο! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κοτόπουλο με πουρέ σελινόριζας Δροσερό κοτόπουλο μαριναρισμένο με γιαούρτι και κρεμώδης πουρές. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κρεμώδες ρυζόγαλο με κανέλα και αστεροειδή γλυκάνισο Μοιράζουμε το ρυζόγαλο σε μπολ ή ποτήρια και το αφήνουμε να κρυώσει πριν το βάλουμε ψυγείο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εύκολη πατατοσαλάτα Αφήνουμε την πατατοσαλάτα να «ξεκουραστεί» για μια ώρα περίπου στο ψυγείο, ώστε τα αρώματα των μυρωδικών και των λαχανικών... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σαλάτα με κοτόπουλο, σπανάκι και φιστίκια Αιγίνης Μπορείτε να μαρινάρετε το κοτόπουλο για 30 λεπτά σε ελαιόλαδο, λεμόνι και μυρωδικά πριν το ψήσεις για περισσότερη γεύση. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μπιφτέκια με 3 είδη κιμά Ζητάμε από τον κρεοπώλη να περάσει τα κρέατα μία φορά από τη μηχανή του κιμά. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Παντζάρια με γιαούρτι και καρύδια Το μαρινάρισμα του παντζαριού, πέρα από γεύση, θα δώσει επιπλέον στη σαλάτα πιο έντονο ροζ χρώμα. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ζεστή σαλάτα με πλιγούρι και ψητό κουνουπίδι Καθώς κόβετε το κουνουπίδι, αφαιρέστε το χοντρό κοτσάνι και το κρατήστε το στο ψυγείο για να το χρησιμοποιήσετε σε... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ζυμαρικά με τόνο και ψητά ντοματίνια Προτιμάμε τα fusilli‎‎, γνωστά στα ελληνικά και ως βίδες. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Λευκή φασολάδα Μια ζεστή φασολάδα για τις κρύες μέρες - και όχι μόνο! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Σούπα γλυκοπατάτας Ζεστή σούπα με σιγομαγειρεμένο λάδι μπούκοβου.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Απόρρητο