Υλικά
- 2 κουταλιές της σούπας κολοκυθόσποροι
- 2 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο
- 100 γρ. σπανάκι
- 1 ντομάτα, ψιλοκομμένη
- 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
- ½ κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά
- ½ κουταλάκι του γλυκού κάρυ
- 4 αυγά, χτυπημένα
- 150 γραμμάρια καπνιστού σολομού
- τοστ για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Βήμα 1ο
Καβουρδίστε τους κολοκυθόσπορους σε δυνατή φωτιά μέχρι να αρχίσουν να σκάνε και μεταφέρετε τους σε ένα πιάτο.
Βήμα 2ο
Προσθέστε το λάδι στο τηγάνι μαζί με το σπανάκι, την ντομάτα και το σκόρδο. Μαγειρέψτε για 1-2 λεπτά μέχρι να μαραθεί το σπανάκι και στη συνέχεια προσθέστε τον κουρκουμά, το κάρυ και τα αυγά. Χτυπήστε τα αυγά σε μέτρια φωτιά – αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά πριν στεγνώσουν.
Βήμα 3ο
Σερβίρετε με το σολομό, πάνω σε ψωμί του τοστ αν θέλετε.