Υλικά

  • 1/2 κιλό κιμά κοτόπουλου
  • 2/3 φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
  • 1/3 φλιτζάνι πέστο βασιλικού
  • 1 μεγάλο αυγό
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • Σάλτσα μαρινάρα  για σερβίρισμα

Εκτέλεση

  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 200° C.
  • Στρώνετε ένα ταψί με λαδόκολλα.
  • Τοποθετήστε τον κιμά κοτόπουλου, τη φρυγανιά, το πέστο, το αυγό, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μεγάλο μπολ.
  • Ανακατέψτε ελαφρά με ένα πιρούνι μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
  • Σχηματίστε το μείγμα σε 20 κεφτεδάκιακαι τοποθετήστε τα στο προετοιμασμένο ταψί ομοιόμορφα.
  • Ψήστε μέχρι να ροδίσουν, περίπου 15 λεπτά.
  • Βάλτε το φούρνο στο γκριλ και συνεχίστε το ψήσιμο μέχρι οι κορυφές των κεφτέδων να ροδίσουν κατά τόπους, 3 έως 5 λεπτά ακόμα.
  • Σερβίρετε με επιπλέον πέστο βασιλικού ή ζεστή σάλτσα μαρινάρα.