Υλικά
- 1/2 κιλό κιμά κοτόπουλου
- 2/3 φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
- 1/3 φλιτζάνι πέστο βασιλικού
- 1 μεγάλο αυγό
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- Σάλτσα μαρινάρα για σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 200° C.
- Στρώνετε ένα ταψί με λαδόκολλα.
- Τοποθετήστε τον κιμά κοτόπουλου, τη φρυγανιά, το πέστο, το αυγό, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μεγάλο μπολ.
- Ανακατέψτε ελαφρά με ένα πιρούνι μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
- Σχηματίστε το μείγμα σε 20 κεφτεδάκιακαι τοποθετήστε τα στο προετοιμασμένο ταψί ομοιόμορφα.
- Ψήστε μέχρι να ροδίσουν, περίπου 15 λεπτά.
- Βάλτε το φούρνο στο γκριλ και συνεχίστε το ψήσιμο μέχρι οι κορυφές των κεφτέδων να ροδίσουν κατά τόπους, 3 έως 5 λεπτά ακόμα.
- Σερβίρετε με επιπλέον πέστο βασιλικού ή ζεστή σάλτσα μαρινάρα.