Υλικά

  • 10 αυγά
  • Μια χούφτα φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα (προαιρετικά)
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
  • 3 ντομάτες, κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
  • Μια χούφτα ελιές, (χωρίς κουκούτσι)
  • 100 γρ. φέτα, θρυμματισμένη

Εκτέλεση

Βήμα 1ο

Αφού προθερμάνετε τον φούρνο (στο γκριλ) χτυπήστε τα αυγά σε ένα μεγάλο μπολ με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, πιπέρι και αλάτι, αν θέλετε. Ζεστάνετε το λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και βάλτε τις φέτες κρεμμυδιού σε δυνατή φωτιά για περίπου 4 λεπτά μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν στις άκρες. Ρίξτε μέσα τις ντομάτες και τις ελιές για 1-2 λεπτά μέχρι οι ντομάτες να αρχίσουν να μαλακώνουν.

Βήμα 2ο

Χαμηλώστε τη φωτιά στο μέτριο και ρίξτε τα αυγά. Βάλτε τα αυγά στο τηγάνι, ανακατεύοντάς τα καθώς αρχίζουν να πήζουν, μέχρι να μισοψηθούν, αλλά να είναι ακόμα ρευστά κατά τόπους – περίπου 2 λεπτά. Σκορπίστε τη φέτα και τοποθετήστε το τηγάνι στο φούρνο για 5-6 λεπτά μέχρι η ομελέτα να φουσκώσει και να πάρει χρώμα. Κόψτε σε φέτες και σερβίρετε κατευθείαν από το τηγάνι.