Υλικά

500 γρ. πένες ριγέ ή ριγκατόνι
2 κονσέρβες 400 γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες
4 κλωνάρια θυμάρι, μόνο τα φύλλα
300ml κρέμα γάλακτος
280 γρ. λιαστές ντομάτες, στραγγισμένες και κομμένες στα τέσσερα
200 γρ. γλυκό καλαμπόκι χωρίς προσθήκη αλατιού, στραγγισμένο
3 κονσέρβες τόνου 120 γρ. σε νερό, στραγγισμένες
100 γρ. τσένταρ, τριμμένο
50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη

Εκτέλεση

Βήμα 1ο

Προθερμάνετε το φούρνο και βάλτε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να βράσει. Ρίξτε μέσα τα ζυμαρικά και βράστε τα για 1 λεπτό λιγότερο από ό,τι προτείνει η συσκευασία.

Βήμα 2ο

Εν τω μεταξύ, φτιάξτε τη σάλτσα σιγοβράζοντας τις ντομάτες σε ένα βαθύ τηγάνι με λίγο αλάτι και το θυμάρι για περίπου 5 λεπτά. Ρίχνετε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύετε για άλλα 4-5 λεπτά.

Βήμα 3ο

Στραγγίζετε τα ζυμαρικά, κρατώντας λίγο από το νερό μαγειρέματος, και τα ξαναρίχνετε στην κατσαρόλα. Περιχύνετε με την κρεμώδη σάλτσα ντομάτας, τις λιαστές ντομάτες, το γλυκό καλαμπόκι και τον τόνο.

Βήμα 4ο

Βάλτε τα μακαρόνια σε ένα πυρίμαχο σκεύος σκορπίζοντας το τριμμένο τσένταρ ανάμεσα στις στρώσεις. Πασπαλίστε την παρμεζάνα από πάνω και ψήστε για 5 λεπτά μέχρι να φουσκώσει και να πάρει χρώμα.