imommy.gr ΣυνταγέςBaby πατάτες λεμονάτες με κρεμμύδι τουρσί

Baby πατάτες λεμονάτες με κρεμμύδι τουρσί

Baby πατάτες λεμονάτες με κρεμμύδι τουρσί | imommy.gr

Φτιάχνουμε το δικό μας τουρσί στο σπίτι.

Υλικά

  • 500 γρ. πατάτες baby
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2 ραπανάκια σε φέτες
  • 1 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ¼ φλιτζ. ε.π. ελαιόλαδο
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.σ. κάπαρη
  • Αλάτι, πιπέρι

Για το κρεμμύδι τουρσί

  • 1 κόκκινο άνυδρο ξερό κρεμμύδι
  • 2 κ.σ. ξίδι από κόκκινα σταφύλια
  • ½ κ.σ. αλάτι
  • ½ κ.σ. ζάχαρη επιλογής μας
  • Νερό ζεστό
  • 3-4 κόκκους πιπεριού (προαιρετικά)
  • Λίγο σιναπόσπορο (προαιρετικά)
  • Λίγο άνηθο ψιλοκομμένο (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Κόβουμε το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες ή ροδέλες. Το βάζουμε σε ένα μικρό γυάλινο σκεύος με καπάκι. Προσθέτουμε το αλάτι, τη ζάχαρη, το ξίδι και συμπληρώνουμε ζεστό νερό, ώστε να καλύπτονται πλήρως οι πίκλες κρεμμυδιού από το υγρό. Αν θέλουμε έξτρα άρωμα, ρίχνουμε στο βάζο κόκκους πιπεριού ή σιναπόσπορο και λίγο άνηθο.

Σφραγίζουμε το βάζο με το καπάκι του και το ανακινούμε δυνατά να ενωθούν τα υλικά. Αφήνουμε το τουρσί να σταθεί για 30 λεπτά και να κρυώσει σιγά σιγά. Με αυτήν τη διαδικασία, το κρεμμύδι γίνεται κόκκινο, μαλακώνει ελαφρώς και αποκτά γλυκόξινη γεύση.

Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες και τις βράζουμε σε κατσαρόλα με νερό για περίπου 20 λεπτά (ανάλογα με το μέγεθος), μέχρι να μαλακώσουν. Τις κόβουμε στη μέση όσο είναι ζεστές και τις σερβίρουμε σε σαλατιέρα.

Χτυπάμε στην κουζινομηχανή το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, την κάπαρη το λεμόνι λίγο αλάτι και πιπέρι μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Περιχύνουμε με το μείγμα τις πατάτες όσο είναι ζεστές και ανακατεύουμε να το απορροφήσουν. Προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμύδι, τον άνηθο, το μαϊντανό, τα ραπανάκια και το κρεμμύδι τουρσί, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΑΡΜΠΑΡΙΓΟΥ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
FOOD & PROPS STYLIST OLIVIA ARTEMIS
WEBB ASSISTANT PROPS STYLIST MARIA GIANNOURAKOU
ASSISTANT FOOD STYLIST ANASTASIA ZEPI
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Λιγκουίνι με πέστο ρόκας, φέτα & φρέσκια ντομάτα Μια συνταγή που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Λαζάνια με άρωμα σπανακόπιτας Από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και το περιοδικό ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ψητός σολομός με baby λαχανικά φρικασέ Μυστικό: Βάζουμε το σολομό στον τηγάνι με την πέτσα προς τα κάτω ώστε να γίνει τραγανή και στη συνέχεια... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κοτόπουλο με ρύζι & δαμάσκηνα Το μυστικό; Προτιμάμε ελληνικά δαμάσκηνα τα οποία βρίσκουμε σε όλα τα καταστήματα ξηρών καρπών, γιατί δεν είναι πολύ γλυκά... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σαλάτα με ρεβίθια, ψητά παντζάρια & ξινομυζήθρα Δοκιμάστε αυτή τη νόστιμη και θρεπτική σαλάτα. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Τσάι του βουνού με κουρκουμά Για περισσότερη γεύση: Προσθέτουμε μέλι, κανέλα και ό,τι άλλο ταιριάζει γευστικά με το μέλι και είναι πλούσιο σε θρεπτικά... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κέικ με αποξηραμένα σύκα Τα αποξηραμένα σύκα είναι μια εξαιρετική πηγή φυτικών ινών, σιδήρου, καλίου, ασβεστίου και βιταμίνης Κ. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αφέψημα με τριαντάφυλλο και χαμομήλι Το αποξηραμένο τριαντάφυλλο είναι αρωματικό, πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και βιταμίνες και λειτουργεί καταπραϋντικά σε συμπτώματα πονοκεφάλου, ζάλης και αϋπνίας.... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μελιτζανόρυζο Ζουμερό και θρεπτικό ρύζι. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σούπα με τραχανά, μανιτάρια και μανούρι Σερβίρουμε τη σούπα σε βαθιά πιάτα και γαρνίρουμε το καθένα με τρίμματα τυριού και λίγα σοταρισμένα μανιτάρια. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Φασολάκια γιαχνί με παστό μπακαλιάρο Για να ξαλμυρίσουμε τον μπακαλιάρο, τον κόβουμε σε κομμάτια και τον βάζουμε σε ένα μπολ με νερό το οποίο... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κρεμμυδόπιτα Πεντανόστιμη πίτα με λεπτό, τραγανό φύλλο και πλούσια γέμιση. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Λαζάνια με άρωμα σπανακόπιτας Από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και το περιοδικό ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ