Σύμμαχοί σας τα AHAs

Οι θεραπείες με γλυκολικό και γαλακτικό οξύ λειτουργούν καλύτερα για την αντιμετώπιση της θυλακικής υπερκεράτωσης -αυτά τα μικροσκοπικά εξογκώματα πίσω από τα μπράτσα και τους μηρούς, τα οποία συνήθως είναι λευκά και περιβάλλονται από κόκκινο δέρμα. Όπως υποστηρίζει ο Dr. Dennis Gross, το δέρμα στο σώμα είναι δύο έως τρεις φορές πιο παχύ από αυτό του προσώπου, επομένως χρειάζεστε συχνά ένα «κοκτέιλ» ισχυρών συστατικών για να έχετε καλύτερα αποτελέσματα.

Μην ξεχνάτε το ντεκολτέ

Σύμφωνα με τη Joanna Vargas, είναι πολύ συνηθισμένο να δημιουργούνται κάθετες και οριζόντιες γραμμές στην περιοχή του ντεκολτέ εξαιτίας της θέσης που κοιμάστε. Μην ξεχνάτε να χρησιμοποιείτε τα προϊόντα περιποίησης προσώπου και στην περιοχή του λαιμού και του ντεκολτέ, για ενυδάτωση αλλά και αντιγηραντική φροντίδα καθώς η επιδερμίδα σε αυτήν την περιοχή είναι λεπτή και είναι από τις πρώτες που παρουσιάζει σημάδια γήρανσης.

Πείτε «ναι» στο LED light

Η A-list αισθητικός Joanna Vargas υποστηρίζει ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη LED light μάσκα σας σε οποιοδήποτε σημείο του σώματος χρειάζεται θεραπεία. Ενώ το στήθος, τα χέρια και η κοιλιά είναι τα επικρατέστερα, αξίζει να στοχεύσετε και στο πάνω μέρος της πλάτης. Εκείνη η περιοχή είναι πιο επιρρεπής στο να πάθει κάποιο ηλιακό έγκαυμα και ως αποτέλεσμα να χάσει το δέρμα εκεί την ελαστικότητά του, κάτι που είναι πολύ αισθητό γύρω από τη γραμμή του σουτιέν. Μάλιστα, το μπλε φως LED είναι εξαιρετικό για την αντιμετώπιση της ακμής που εμφανίζεται στην πλάτη και στο στήθος. Ο διάσημος Dr. Dennis Gross προτείνει να αναζητήστε συσκευές που είναι ευέλικτες και μπορούν να λειτουργήσουν σε διαφορετικά μέρη του σώματος, ενώ το φως πρέπει να κοιτάει απευθείας το δέρμα για να επιτύχετε τη μέγιστη διείσδυση φωτός.