Υλικά
- 1 κιλό σουπιές καθαρισμένες
- 1½ κιλό σπανάκι
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 πράσο ψιλοκομμένο (μόνο το λευκό μέρος)
- 1 ματσάκι μυρώνια
- 1 ματσάκι καυκαλήθρες
- ½ ματσάκι μάραθο
- ½ ματσάκι άνηθο
- ½ ματσάκι μαϊντανό
- 2 ντομάτες χοντροκομμένες
- Χυμό από 1 λεμόνι
- 200 γρ. λευκό κρασί
- 150 γρ. ε.π. ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Βήμα 1ο
Καθαρίζουμε, πλένουμε καλά και κόβουμε όλα τα χόρτα και τα μυρωδικά. Κόβουμε σε λωρίδες τη σουπιά.
Βήμα 2ο
Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι –φρέσκο και ξερό– και το πράσο, μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνουμε τις σουπιές, ανακατεύουμε καλά και σβήνουμε με το κρασί.
Βήμα 3ο
Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε την ντομάτα και ένα ποτήρι νερό και αφήνουμε το φαγητό σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά.
Βήμα 4ο
Ρίχνουμε το σπανάκι, τα μυρωδικά, το λεμόνι, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε καλά και μαγειρεύουμε για άλλα 10 λεπτά, να μαραθούν τα χόρτα.
ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
ΣΥΝΤΑΓΗ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ