Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΑΤΑ
- 500 γρ. μαυρομάτικα φασόλια
- 100 γρ. ρόκα baby
- 2 πορτοκάλια φιλεταρισμένα
- 2 πιπεριές Φλωρίνης σε κυβάκια
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- ¼ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Αλάτι, πιπέρι
ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ
- 30-40 ml ηλιέλαιο
- 2½ κ.γ. μέλι
- 2 κ.γ. απαλή μουστάρδα
- Χυμό από 2 πορτοκάλια
- 1 κ.σ. βαλσαμικό ξίδι
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Βήμα 1ο
Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα τα μαυρομάτικα, αλάτι και πιπέρι, τα καλύπτουμε με νερό και τα μεταφέρουμε σε μέτρια φωτιά. Κλείνουμε το σκεύος με το καπάκι του και σιγοβράζουμε τα φασόλια για περίπου 30-35 λεπτά.
Βήμα 2ο
Μόλις μαλακώσουν, τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά. Χτυπάμε στον πολυκόφτη το χυμό πορτοκαλιού, το ξίδι, το μέλι, τη μουστάρδα, το ηλιέλαιο, αλάτι και πιπέρι.
Βήμα 3ο
Ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ τα μαυρομάτικα, το πορτοκάλι, τη ρόκα, το κρεμμυδάκι, την πιπεριά και το μαϊντανό. Περιχύνουμε τη σαλάτα με το ντρέσινγκ, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΟΥΛΗΣ