Υλικά

  • 180 γρ. άγριο ρύζι
  • 1 μεγάλο μάτσο άγρια ρόκα χοντροκομμένη
  • 250 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 1 αβοκάντο σε μικρά καρέ
  • 1 μικρό αγγούρι σε μισοφέγγαρα
  • 2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα (με το πράσινο μέρος τους)
  • 200 γρ. χαλούμι σε φέτες πάχους περίπου ½ εκ.
  • 1 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. κουκουνάρι καβουρντισμένο

Για το ντρέσινγκ

  • 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 80 ml ε.π. ελαιόλαδο
  • 2 κ.γ. μουστάρδα
  • 1 σκελίδα σκόρδο (προαιρετικά)
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Βήμα 1ο

Βράζουμε το ρύζι σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας του. Το σουρώνουμε και το αφήνουμε για λίγο να κρυώσει. Χτυπάμε στον πολυκόφτη όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ μέχρι να αποκτήσουμε μια ομοιογενή, λεία σως.

Βήμα 2ο

Τοποθετούμε ένα σχαροτήγανο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις ζεσταθεί, αλείφουμε τη βάση του με 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Ακουμπάμε προσεκτικά τις φέτες από το χαλούμι και τις ψήνουμε για περίπου 1 λεπτό από κάθε πλευρά. Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά.

Βήμα 3ο

Ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ το ρύζι, τη ρόκα, τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, το μαϊντανό, το κουκουνάρι, το αβοκάντο, το αγγούρι και τα ντοματίνια. Περιχύνουμε με το ντρέσινγκ και ανακατεύουμε απαλά. Μεταφέρουμε τη σαλάτα σε πιατέλα.

Βήμα 4ο

Κόβουμε, αν θέλουμε, το χαλούμι σε μικρότερα κομμάτια, τα προσθέτουμε στη σαλάτα και σερβίρουμε.

ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ