Υλικά
- 600 φρέσκες πατάτες μικρές ή μετρίου μεγέθους
- 2 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
- 2 αβγά βρασμένα
- 2 κλωναράκια σέλερι
- 2 τρυφερά φρέσκα κρεμμυδάκια
- 2 αγγουράκια τουρσί
- 1 κ.σ. απαλή μουστάρδα
- 2 κ.σ. μαγιονέζα
- 2 κ.σ. στραγγιστό γιαούρτι
- 2 κ.σ. ξίδι
- 1 κ.σ. άνηθο
- ½ κ.γ. γλυκιά πάπρικα
- Αλάτι
- Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
Βήμα 1ο
Ψιλοκόβουμε τα αβγά, το σέλερι, τα κρεμμυδάκια και τα αγγουράκια τουρσί.
Βήμα 2ο
Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες, τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό (να τις καλύπτει) και τις αφήνουμε στη φωτιά για περίπου 20 λεπτά από την ώρα που θα πάρουν βράση. Θέλουμε να μαλακώσουν, αλλά να μη λιώσουν.
Βήμα 3ο
Όταν κρυώσουν ελαφρώς οι πατάτες, τις ξεφλουδίζουμε προσεκτικά. Τις σπάμε με πιρούνι σε κομμάτια, τις αλατίζουμε και τις ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο. Τις αφήνουμε να κρυώσουν λίγο ακόμα και προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα υλικά.
Βήμα 4ο
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τη μαγιονέζα, το γιαούρτι, τη μουστάρδα, το ξίδι, την πάπρικα, τον άνηθο και λίγο αλατοπίπερο, να ομογενοποιηθούν. Ρίχνουμε το μείγμα στις πατάτες, όσο ακόμη είναι ζεστές για να το απορροφήσουν καλύτερα, και ανακατεύουμε.
Βήμα 5ο
Παγώνουμε την πατατοσαλάτα στο ψυγείο και τη σερβίρουμε δροσερή ως συνοδευτικό για όλα τα ψητά του BBQ.
ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΑΡΜΠΑΡΙΓΟΥ