Ανάμεσα χάος των αλλαγών πάνας, των άγρυπνων νυχτών και των συνεχών απαιτήσεων της φροντίδας ενός μικρού παιδιού, πολλές μητέρες δυσκολεύονται να βρουν χρόνο για να γυμναστούν.

Μάλιστα, σύμφωνα με μελέτη σε 20.000 γυναίκες στη Δανία ηλικίας 20-40 ετών, που δημοσιεύθηκε στο ιατρικό περιοδικό Public Health, οι μαμάδες είχαν 24% περισσότερες πιθανότητες από τις άτεκνες γυναίκες στην ηλικία τους να παραλείπουν τις συνιστώμενες κατευθυντήριες γραμμές του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για τη σωματική δραστηριότητα (τουλάχιστον 150 λεπτά σωματικής δραστηριότητας μέτριας έντασης ή 75 λεπτά έντονης δραστηριότητας κάθε εβδομάδα ή ισοδύναμο συνδυασμό των δύο).

Διαβάστε επίσης: Εργαζόμενοι γονείς: Μη «φέρνετε» τη δουλειά στο σπίτι

Τα καλά νέα είναι ότι δεν χρειάζεται να έχετε συνδρομή στο γυμναστήριο για να βάλετε περισσότερη άσκηση στη ζωή σας. Υιοθετήστε απλούς και αποτελεσματικούς τρόπους που θα σας βοηθήσουν να κινείστε περισσότερο και να κάθεστε λιγότερο χωρίς να επιβαρύνετε περισσότερο το πρόγραμμά σας:

Ποιος είπε ότι η άσκηση δεν είναι… παιχνιδάκι;

Την επόμενη φορά που το παιδί σας βαριέται και δεν ξέρει με τι να ασχοληθεί, προτείνετέ του να κάνετε μαζί ασκήσεις ή χούλα χουπ!

Αυτό το απλό στεφάνι αποτελεί από μόνο του μια ολοκληρωμένη μορφή άσκησης, αφού, για να εκτελέσετε την κίνηση, χρειάζεται να κινητοποιήσετε διαφορετικές μυϊκές ομάδες, από τους γλουτούς και τους μηρούς, μέχρι τους κοιλιακούς, τους μυς των ώμων και τους ραχιαίους.

Ταυτόχρονα, βελτιώνει τη στάση του σώματος και δυναμώνει τη σπονδυλική στήλη. Όταν τελειώσετε με το χούλα χουπ, πιάστε το σχοινάκι!

Όπως αναφέρει επιστημονική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο «American Association for Health, Physical Education and Recreation’s Research Quarterly», 10 λεπτά σχοινάκι είναι εξίσου ωφέλιμα για την καρδιαγγειακή υγεία όσο 30 λεπτά τζόκινγκ.

Έρευνα σε νεαρούς ποδοσφαιριστές που δημοσιεύθηκε στο «Sports Science and Medicine» έδειξε ότι το σχοινάκι ενισχύει τον κινητικό συντονισμό, την ισορροπία και την αντοχή.

Χορέψτε

Ο χορός αποτελεί µια από τις καλύτερες αεροβικές ασκήσεις, ισάξια µε το περπάτηµα, την κολύµβηση και το ποδήλατο, αφού αυξάνει τις καύσεις του οργανισµού και σας βοηθά να χάσετε βάρος.

Ξεκαθαρίστε

Οι ανακατατάξεις στο σπίτι έχουν επίσης αποτέλεσμα.

Έτσι, αν σέρνετε κουτιά, σηκώνετε τραπέζια και μετακινείτε έπιπλα, τότε η αντίσταση από το κουβάλημα και το τράβηγμα όλων αυτών των αντικειμένων είναι μια μορφή προπόνησης με βάρη και μετρά ως άσκηση.

Βεβαιωθείτε ότι κατεβαίνετε σε κάθισμα όταν σηκώνετε οποιοδήποτε βάρος· αυτό θα διασφαλίσει ότι δεν θα καταπονήσετε τη μέση σας και θα στοχεύσετε επίσης καλύτερα τους γλουτούς και τους οπίσθιους μηριαίους.

Κάντε καθίσματα όσο πλένετε τα δόντια σας

Κάντε καθίσματα ή ισορροπήστε στο ένα πόδι όσο πλένετε τα δόντια σας ή κάνετε τη skincare ρουτίνα σας.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ υποστηρίζουν ότι μόνο τρεις έως τέσσερις «εκρήξεις» έντονης δραστηριότητας διάρκειας ενός λεπτού την ημέρα μπορούν να ενισχύσουν τη συνολική υγεία και να μειώσουν τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου έως και 40% (και έως και 49% όταν εξετάζουμε τους θανάτους που συνδέονται με καρδιαγγειακές παθήσεις).