Υλικά
- 1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες 1 κιλό μπάμιες (φρέσκιες ή κατεψυγμένες)
- Ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
- 1 συσκευασία ψιλοκομμένη ντομάτα ή 3 φρέσκες ζουμερές ντομάτες ψιλοκομμένες
- Μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Νερό
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε το κοτόπουλο σε μερίδες και το αφήνουμε σε ένα σκεύος να στραγγίσει.
- Παίρνουμε μία κατσαρόλα και ρίχνουμε μέσα λίγο λάδι. Μόλις το λάδι κάψει τσιγαρίζουμε το κοτόπουλο (εάν το έχετε αφήσει ½ και από τις δύο πλευρές).
- Αλατοπιπερώνουμε και μόλις πάρει χρώμα το αφαιρούμε από τη φωτιά.
- Στο ίδιο σκεύος τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τις σκελίδες σκόρδου.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε μία κουταλιά πελτέ ντομάτας και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε έπειτα την ψιλοκομμένη ντομάτα, τα κομμάτια κοτόπουλου και 1 ποτήρι νερό.
- Αφήνουμε το φαγητό να πάρει μία βράση, καθώς θα μαγειρευτεί στην συνέχεια με το ψήσιμο, στο φούρνο.
- Παίρνουμε ένα ταψί ή μία γάστρα και τοποθετούμε μέσα τις μπάμιες.
- Προσθέτουμε λίγο ακόμη ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα στο ταψί τη σάλτσα ντομάτας από την κατσαρόλα όπου έχει βράσει το κοτόπουλο μας.
- Στο τέλος βάζουμε πάνω από τις μπάμιες, προσεκτικά, τα κομμάτια κοτόπουλο.
- Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και το αφήνουμε να ψηθεί στον φούρνο.
*Για το ψήσιμο προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς (ανάλογα το φούρνο) και στις δύο αντιστάσεις. Τοποθετούμε το ταψί στην μεσαία θέση. Ψήνουμε για περίπου μία ώρα, μέχρι το φαγητό μας να μείνει με το λάδι και τη σάλτσα του. Εάν έχουμε αφήσει το κοτόπουλο ½, προσέχουμε να μην καεί στο επάνω μέρος. Εάν δούμε πως αρχίζει να «αρπάζει» τοποθετούμε από πάνω λίγο αλουμινόχαρτο.