Με ένα βιογραφικό που μοιάζει με πίνακα του Pinterest που περιλαμβάνει όλα τα κορυφαία hairstyles -από τη δημιουργία των εμβληματικών χτενισμάτων της Beyoncé στο βίντεο κλιπ Crazy in Love και στο Super Bowl μέχρι τα hairstyles της Zendaya στην τηλεοπτική πετυχημένη σειρά Euphoria-, η θρυλική hairstylist των celebrities, Kim Kimble, τα έχει κάνει όλα.

Παρακάτω, μοιράζεται τις κορυφαίες συμβουλές της για να περιποιείστε τα μαλλιά σας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, οπότε κρατήστε σημειώσεις και αλλάξτε τη ρουτίνα σας από σήμερα κιόλας.

Διαβάστε επίσης: Jelly lips: Το πιο «ζουμερό» μακιγιάζ χειλιών για το καλοκαίρι

Κοιμηθείτε σε… μετάξι

«Μεταξωτές μαξιλαροθήκες, μεταξωτό σκουφάκι, μεταξωτά rollers -όλα αυτά είναι πολύ δημοφιλή τώρα και λειτουργούν! Υπάρχει κάτι στο μεταξωτό ύφασμα που κρατά τα μαλλιά σας λαμπερά και λεία. Δε θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε πολλή θερμότητα κι έτσι θα διατηρήσουν τη λάμψη τους» αποκαλύπτει η ίδια.

Σύμφωνα με τη Kim Kimble, μάλιστα, το μετάξι ελαχιστοποιεί την ψαλίδα, η οποία εμφανίζεται συνήθως τη νύχτα εξαιτίας της τριβής των μαλλιών στο μαξιλάρι.

Προσοχή στο σαμπουάν σας

Για να σταματήσετε ή να περιορίσετε το φριζάρισμα, ειδικά εάν έχετε σγουρά μαλλιά, χρησιμοποιήστε ένα ήπιο σαμπουάν με χαμηλό pH – μπορείτε να το τσεκάρετε στην ετικέτα του σαμπουάν που σκοπεύετε να αγοράσετε.

«Βεβαιωθείτε ότι καθαρίζει καλά τα μαλλιά αλλά χωρίς να τα “γδύνει” από τα φυσικά τους έλαια αλλά και ότι η σύνθεσή του είναι ενυδατική» τονίζει η Kim Kimble. “Αυτό θα βοηθήσει τις μπούκλες σας να αναδειχθούν περισσότερο, ενώ μειώνει το φριζάρισμα σε κάθε υφή μαλλιών», προσθέτει.

Προτιμήστε ένα εργαλείο ισιώματος μαλλιών με κεραμικές πλάκες

Οι υψηλές θερμοκρασίες που αναπτύσσουν τα θερμικά εργαλεία styling είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της ποιότητας των μαλλιών. Αν, ωστόσο, χρησιμοποιείτε τακτικά ένα εργαλείο ισιώματος, προτιμήστε κάποιο με κεραμικές πλάκες γιατί “είναι πιο φιλικό για την τρίχα”, εξηγεί η διάσημη hairstylist.

Επίσης, προσπαθήστε να κρατάτε όσο το δυνατόν πιο χαμηλά τη θερμοκρασία του εργαλείου styling και βέβαια μην   ξεχνάτε ποτέ να εφαρμόζετε πριν το ίσιωμα ένα θερμοπροστατευτικό προϊόν σε όλο το μήκος των μαλλιών σας.

Εφαρμόστε μηνιαία μια hot-oil θεραπεία μαλλιών

«Πάντα μου άρεσε προσφέρω θρέψη στα μαλλιά των πελατισσών μου. Ζεσταίνω λίγο το έλαιο που θα χρησιμοποιήσω, το απλώνω στα μαλλιά με τα χέρια μου ή απευθείας από το μπουκάλι του και τα καλύπτω με ένα σκουφάκι μπάνιου.

Αυτές οι θεραπείες προστατεύουν τα μαλλιά μακροπρόθεσμα από την ξηρότητα» αναφέρει η Kim Kimble και προσθέτει: “Κάνοντας τακτικά αυτή τη θεραπεία θα δείτε διαφορά στην ποιότητα και την υφή των μαλλιών σας.

Μπορείτε να την κάνετε πριν το λούσιμο ή να λουστείτε αφού την εφαρμόσετε και την αφήσετε να δράσει. Τρίψτε το έλαιο απαλά στο τριχωτό της κεφαλής σας και συνεχίστε απλώνοντάς το μέχρι τις άκρες – θα δείτε πως αυτή η διαδικασία θα δώσει περισσότερο σώμα στα μαλλιά σας.”

Όσο για τα έλαια που χρησιμοποιεί, η ειδικός είπε πως προτιμάει μαύρο καστορέλαιο, έλαιο jojoba ή έλαιο αβοκάντο.