Υλικά

  • 5 μελιτζάνες φλασκές
  • 3 αυγά
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • Ελαιόλαδο
  • Μισό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Μισό φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
  • 2 κουταλιές σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 φλιτζάνι κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 1 φλιτζάνι καρυδόψιχα τριμμένη
  • Φρυγανιά για το πανάρισμα
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζετε τις μελιτζάνες, τις κόβετε σε μικρά κομματάκια, τις πασπαλίζετε με λίγο αλάτι και τις αφήνετε για μισή ώρα. Ύστερα, τις ξεπλένετε και τις στραγγίζετε.

Σοτάρετε σε μια κατσαρόλα τα κρεμμύδια με 2 κουταλιές ελαιόλαδο, προσθέτετε τις μελιτζάνες και ανακατεύετε μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια, τα βάζετε όλα σε μια λεκάνη και τα αφήνετε να κρυώσουν.

Χτυπάτε τα αυγά. τα ρίχνετε στη λεκάνη, προσθέτετε τη φρυγανιά, το σιμιγδάλι, το τυρί, το μαϊντανό, την καρυδόψιχα, αλάτι, πιπέρι και τα ζυμώνετε.

Παίρνετε λίγο λίγο μείγμα και το πλάθετε σε κεφτέδες. Τους πανάρετε με τη φρυγανιά.

Τέλος, βάζετε σε ένα τηγάνι λάδι να ζεσταθεί καλά και τηγανίζετε τους μελιτζανοκεφτέδες  μέχρι να ροδίσουν.

Τους βγάζετε με τρυπητή κουτάλα ώστε να στραγγίξουν και τους σερβίρετε σε πιατέλα ζεστούς και πεντανόστιμους…