Υλικά

  • 4 μέτριες ντομάτες
  • 2 μικρά αγγούρια
  • 2 μελιτζάνες
  • 6-8 ελιές
  • 6-8 φιλέτα παστό κολιό ή σαρδέλα
  • 200 γρ. κοπανιστή
  • 2 κρίθινα παξιμάδια
  • Ελαιόλαδο
  • Ρίγανη

Εκτέλεση

Βήμα 1ο

Κόβουμε σε μικρούς κύβους τη μελιτζάνα και την τηγανίζουμε ελαφρώς με λίγο ελαιόλαδο. Εναλλακτικά, την ψήνουμε λίγο στο φούρνο ραντισμένη με ελαιόλαδο.

Βήμα 2ο

Σπάμε σε ένα μπολ τα παξιμάδια και, αν θέλουμε, τα βρέχουμε με λίγο νερό. Κόβουμε σε κυβάκια τις ντομάτες, και τα αγγούρια και τα ρίχνουμε στο μπολ. Προσθέτουμε τους κύβους της μελιτζάνας, τα φιλέτα ψαριού και τις ελιές.

Βήμα 3ο

Ανακατεύουμε καλά τα υλικά και γαρνίρουμε με την κοπανιστή. Πασπαλίζουμε με ρίγανη, περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο και σερβίρουμε την υπέροχη αυτή παραδοσιακή σαλάτα.

ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
ΣΥΝΤΑΓΗ ΚΥΡΙΑ ΜΑΡΙΑ