Κακαβιά από τη Χάλκη

Η σούπα των ψαράδων.
9 Ιουνίου 2024 | 08:00

Υλικά

1 κιλό διάφορα ψάρια (σκορπιούς, χάνους, δράκαινες, κέφαλους, γόπες κ.ά.) καθαρισμένα και πλυμένα
3 μεγάλες πατάτες
3 μεγάλα άσπρα κρεμμύδια
Χυμό από 3 λεμόνια
1 ποτήρι ε.π. ελαιόλαδο
2 ποτήρια νερό
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Βήμα 1ο

Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε χοντρούς κύβους και τις στρώνουμε σε όλη τη βάση της κατσαρόλας. Ακουμπάμε από πάνω τα ψάρια, το ένα δίπλα στο άλλο. Κόβουμε σε χοντρές φέτες τα κρεμμύδια και τα απλώνουμε πάνω από τα ψάρια. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το νερό και το λάδι.

Βήμα 2ο

Κλείνουμε το σκεύος με το καπάκι του και το μεταφέρουμε σε δυνατή φωτιά. Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε την ένταση της εστίας και βράζουμε για 30-40 λεπτά.

Βήμα 3ο

Όταν γίνουν τα ψάρια και μαλακώσουν τα λαχανικά, αποσύρουμε τη σούπα από τη φωτιά, την περιχύνουμε με το χυμό του λεμονιού και σερβίρουμε.

ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΑΡΥΦΑΛΛΙΑ ΠΑΤΡΟΥ

imommy.gr © 2024 - All Rights Reserved
Exit mobile version