Υλικά

  • 20 ροζέτια (είδος αμμόψαρου)
  • 300 γρ. πλιγούρι
  • 1 κούπα ε.π. ελαιόλαδο (για το τηγάνισμα και το σερβίρισμα)
  • Αλεύρι για το πανάρισμα
  • Μαϊντανό
  • Λεμονοθύμαρο
  • 2 φρέσκες ντομάτες ψιλοκομμένες ή τριμμένες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο ή τριμμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη ή τριμμένη

Εκτέλεση

Βήμα 1ο

Μουσκεύουμε το πλιγούρι σε ένα μπολ με ζεστό νερό για 20 λεπτά. Το σουρώνουμε και το αφήνουμε στην άκρη, μέχρι να το χρειαστούμε.

Βήμα 2ο

Αλευρώνουμε τα φρέσκα ψάρια, τα τινάζουμε να φύγει η περιττή ποσότητα αλευριού και τα τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο.

Βήμα 3ο

Στραγγίζουμε το ελαιόλαδο όπου τα τηγανίσαμε. Ρίχνουμε 2-3 κουταλιές από το λάδι των ψαριών σε ένα καθαρό τηγάνι και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει.

Βήμα 4ο

Προσθέτουμε την ντομάτα και το σκόρδο και ανακατεύουμε να λαδωθούν και να μαλακώσουν. Ρίχνουμε το μουλιασμένο πλιγούρι και ανακατεύουμε καλά. Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά.

Βήμα 5ο

Σερβίρουμε σε μια πιατέλα τα ροζέτια και τα συνοδεύουμε με το πλιγούρι. Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό και λεμονοθύμαρο, προσθέτουμε λίγο φρέσκο ελαιόλαδο και σερβίρουμε.

Μυστικό

Συνοδεύουμε το πιάτο με μια δροσερή σπιτική σάλτσα γιαουρτιού, αρωματισμένη με λεμόνι και μαϊντανό.

ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
ΣΥΝΤΑΓΗ ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΜΟΣΧΙΔΗΣ