Υλικά
- 1 κ.γ. ελαιόλαδο
- 1 κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 κ.σ. ντοματοπολτός
- 400 γρ. κονσέρβα λευκά φασόλια
- 400 γρ. κονσέρβα ντομάτες ψιλοκομμένες
- 100 γρ. σπανάκι
- 400 γρ. φρέσκα νιόκι
- 2 κουταλιές της σούπας crème fraîche με μειωμένα λιπαρά
- 25 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
- 1 μικρή χούφτα φρέσκο μαϊντανό, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Βήμα 1ο
Ζεσταίνετε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και μαγειρεύετε το κρεμμύδι για 8-10 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Ανακατέψτε το σκόρδο και μαγειρέψτε για 1 λεπτό μέχρι να αρωματιστεί.
Βήμα 2ο
Προσθέστε τον πελτέ ντομάτας και τα φασόλια μαζί με τα υγρά τους και, στη συνέχεια, ρίξτε τις ντομάτες. Αφήστε να σιγοβράσει, αλατοπιπερώστε καλά και, στη συνέχεια, ανακατέψτε το σπανάκι. Ανακατέψτε και μαγειρέψτε για 2-3 λεπτά μέχρι να γίνει το σπανάκι.
Βήμα 3ο
Προσθέστε τα νιόκι, σκεπάστε και μαγειρέψτε για άλλα 2-3 λεπτά. Στη συνέχεια ανακατέψτε το crème fraîche. Σιγοβράζετε για άλλα 5 λεπτά, προσθέτοντας λίγο βραστό νερό αν χρειαστεί, μέχρι να ψηθούν τα νιόκι. Σερβίρετε σε μπολ πασπαλισμένα με παρμεζάνα, φρέσκο μαϊντανό και λίγο μαύρο πιπέρι, αν θέλετε.