Υλικά
- 2 κ.σ. ψιλοκομμένες ελιές ή λιαστές ντομάτες
- 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
- ½ κ.γ. μυρωδικά
- 200 γρ. μαλακό τυρί
- 4 στήθη κοτόπουλου
- 4 ώριμες ντομάτες, κομμένες σε φέτες
- Λίγο ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Βήμα 1ο
Προθερμάνετε το φούρνο. Χτυπήστε τις ελιές ή τις λιαστές ντομάτες, το σκόρδο και τα μυρωδικά με το τυρί και αλατοπιπερώστε. Χαράξτε μια σχισμή κατά μήκος της πλευράς κάθε στήθους κοτόπουλου και, στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε το μαχαίρι σας για να την ανοίξετε.
Βήμα 2ο
Γεμίστε κάθε στήθος με το ένα τέταρτο του μείγματος τυριού και πιέστε το για να κλείσει. Βάλτε τα σε ένα λαδωμένο ταψί. Αλατοπιπερώστε το πάνω μέρος του κοτόπουλου, και στη συνέχεια τοποθετήστε από μια φέτα ντομάτας σε κάθε στήθος. Αλατοπιπερώνετε και πασπαλίζετε με τα υπόλοιπα μυρωδικά. Περιχύστε με ελαιόλαδο.
Ψήστε για 20 λεπτά μέχρι το κοτόπουλο να πάρει χρώμα στις άκρες. Σερβίρετε με πράσινη σαλάτα, αν θέλετε.