Τα μίνιμαλ μανικιούρ πρωτοστατούν όσον αφορά τις τάσεις στα νύχια για το 2024. Δεν αποτελεί έκπληξη, λοιπόν, το γεγονός ότι θα δούμε και πάλι φέτος το γαλλικό μανικιούρ και… τις διάφορες εκδοχές του. Το ombre γαλλικό και το κόκκινο γαλλικό είναι μερικές από αυτές, ενώ πρόσφατα εμφανίστηκε στο feed μας στο Instagram άλλη μία νέα τάση: το “invisible” french manicure.

Τι είναι το “invisible” french manicure

Γνωστό και ως “negative space” french manicure, το “invisible” γαλλικό είναι άκρως κομψό, μίνιμαλ κι εντυπωσιακό. H nail artist και ambassador του brand OPI, Iram Shelton, εξηγεί ότι στο “invisible” french manicure υπάρχει ένας κενός χώρος στις άκρες των νυχιών -εκεί δηλαδή όπου θα σχηματιζόταν η λευκή γραμμή του κλασικού γαλλικού-, ο οποίος περιγράφεται εξωτερικά με εξαιρετικά λεπτές γραμμές σε όποιο χρώμα εσείς θέλετε.

Διαβάστε επίσης: Lip Bloss: Το προϊόν μακιγιάζ που θα σας χαρίσει χείλη για φίλημα!

«Το “invisible” french manicure είναι απίστευτα ευέλικτο και υπάρχουν τόσοι πολλοί τρόποι να το δοκιμάσετε. Καθώς προχωράμε στους καλοκαιρινούς μήνες, για παράδειγμα, μπορείτε να πειραματιστείτε με neon ή παστέλ αποχρώσεις στις γραμμές.» αναφέρει η celebrity μανικιουρίστ Sophia Stylianou. Ο Iram Shelton προσθέτει: «Το λευκό είναι πάντα μια δημοφιλής επιλογή, καθώς είναι μίνιμαλ, αλλά μου αρέσει να δημιουργώ ένα ombre ή ακόμη και chrome εφέ στα νύχια. Επίσης, ένα ασημί ή χρυσό περίγραμμα είναι πάντα μια καλή επιλογή.».

 

Γαλλικό vs. Invisible γαλλικό

Η κύρια διαφορά μεταξύ του αόρατου και του κλασικού γαλλικού μανικιούρ είναι ότι δεν υπάρχει λευκή γραμμή στις άκρες των νυχιών. «Παραδοσιακά, ένα κλασικό γαλλικό μανικιούρ επικεντρώνεται στη nude βάση και τη λευκή γραμμή, ενώ στο αόρατο γαλλικό στις άκρες των νυχιών υπάρχει ένας κενός χώρος εκεί όπου θα υπήρχε η λευκή γραμμή, στον οποίο δημιουργείται ένα περίγραμμα με πολύ λεπτές γραμμές -σε όποιο χρώμα επιθυμείτε.» εξηγεί ο Iram Shelton.

Πώς θα το πετύχετε

Τα “invisible” french manicures απαιτούν σταθερό χέρι για να δημιουργήσετε αυτό το εξαιρετικά λεπτό περίγραμμα, επομένως καλό είναι να σας το κάνει ένας επαγγελματίας. Ωστόσο, αν δεν έχετε χρόνο να επισκεφθείτε τη μανικιουρίστ, μπορείτε να δοκιμάσετε να το κάνετε μόνες σας στο σπίτι. Αρχικά, αποφασίστε τι χρώμα θα επιλέξετε για το περίγραμμα.

Ξεκινήστε δημιουργώντας τη βάση σας απλώνοντας μια στρώση από ένα διάφανο base coat και αφήστε το να στεγνώσει για 1-2 λεπτά.

Στη συνέχεια, πάρτε ένα πολύ λεπτό πινέλο για τα νύχια και περιγράψτε εξωτερικά την άκρη του νυχιού.

Έπειτα, δημιουργήστε άλλη μία καμπυλωτή γραμμή λίγο πιο πάνω στην άκρη του νυχιού, εκεί όπου θεωρητικά θα ξεκινούσε η λευκή γραμμή του γαλλικού εάν κάνατε το κλασικό στιλ. Μόλις τελειώσετε με τις γραμμές, μην γεμίσετε με χρώμα το κενό που δημιουργείται ανάμεσα στις δυο γραμμές.

Ολοκληρώστε το “invisible” french manicure σας με ένα λαμπερό top coat για να αποκτήσετε αυτήν τη σούπερ γυαλιστερή όψη και είστε έτοιμες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: