Υλικά

  • 1 μάνγκο, καθαρισμένο και κομμένο
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 4 κουταλάκια του γλυκού φύλλα πράσινου τσαγιού
  • 1 μικρό ματσάκι φρέσκιας μέντας
  • 1 λάιμ, κομμένο σε φέτες
  • Πάγο

Εκτέλεση

Βήμα 1ο

Βάλτε το μισό μάνγκο σε μια κατσαρόλα με τη ζάχαρη και 100 ml νερό για 8-10 λεπτά. Στη συνέχεια, σουρώστε το από ένα κόσκινο και αφήστε το να κρυώσει.

Βήμα 2ο

Εν τω μεταξύ, ρίξτε 500 ml βραστό νερό σε μια μεγάλη πυρίμαχη κανάτα και προσθέστε τα φύλλα πράσινου τσαγιού. Αφήστε το να μείνει για 5 λεπτά, στη συνέχεια σουρώστε το σε μια μεγάλη γυάλινη κανάτα και προσθέστε 300 ml κρύο νερό. Αφήστε το να κρυώσει εντελώς και μετά βάλτε το στο ψυγείο για να παγώσει.

Βήμα 3ο

Μόλις κρυώσει, προσθέστε το σιρόπι μάνγκο στο παγωμένο τσάι, μαζί με το υπόλοιπο ψιλοκομμένο μάνγκο, τον φρέσκο δυόσμο και τις φέτες λάιμ. Γεμίστε την κανάτα με πάγο, ανακατέψτε απαλά και σερβίρετε.