Το καλοκαίρι που η θερμοκρασία ανεβαίνει, το σώμα μας αποζητά τροφές που θα το αναζωογονήσουν. Και όταν μιλάμε για ημέρες καύσωνα δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από μερικά νόστιμα και θρεπτικά σνακ που θα μας διατηρήσουν δροσερούς και γεμάτους ενέργεια.

1. Ελαφριές ρυζογκοφρέτες με γιαούρτι και φράουλες

Θα χρειαστείτε 2 ρυζογκοφρέτες, 1/2 φλιτζάνι γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά, 1/2 λεμόνι (ξύσμα και χυμός) και 1 φλιτζάνι φράουλες.

Διαβάστε επίσης: Pancakes με μπανάνα

Ανακατέψτε σε ένα μικρό μπολ το γιαούρτι, το χυμό και το ξύσμα από το λεμόνι – αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε λίγο μέλι για να γίνει πιο γλυκό. Απλώστε το γιαούρτι πάνω στις ρυζογκοφρέτες και προσθέστε τις φράουλες.

2. Δροσιστικό σάντουιτς με αγγούρι

Θα χρειαστείτε 55 γρ. τυρί κρέμα, 1 κ.σ. γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά, 1 κ.σ. σχοινόπρασο, 1 κ.σ. άνηθο, ¼ κ.γ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι, 2 φέτες ψωμί του τοστ ολικής άλεσης και ⅓ φλιτζάνι αγγούρι σε λεπτές φέτες.

Ανακατέψτε το τυρί κρέμα, το γιαούρτι, το σχοινόπρασο, τον άνηθο και το πιπέρι σε ένα μπολ. Απλώστε το μείγμα ομοιόμορφα στη μία πλευρά κάθε φέτας ψωμιού και στη μέση απλώστε τις φέτες αγγουριού. Αφαιρέστε την κόρα και κόψτε το στη μέση ή διαγώνια.

3. Μηλοπιτάκια «παντός-καιρού»

Θα χρειαστείτε 1/2 φλιτζάνι μήλα, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε κομμάτια, 1/2 φλ. βούτυρο, λιωμένο, 1/2 φλ. καστανή ζάχαρη, 1 κ.γ. κανέλα και 1 πακέτο ζύμη.

Βουτυρώστε μία θήκη για 12 muffins. Ανακατέψτε σε ένα μπολ το βούτυρο με την καστανή ζάχαρη και ρίξτε ένα κουταλάκι του γλυκού από το μείγμα σε κάθε θήκη. Κόψτε τη ζύμη σε μικρά στρογγυλά κομμάτια και ανακατέψτε τα με τη ζάχαρη και την κανέλα. Τοποθετήστε το μείγμα στις θήκες. Ψήστε στους 180ºC για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα η ζύμη.

4. Σπιτικό frozen yogurt με μούρα

Θα χρειαστείτε 250 γρ. κατεψυγμένα ανάμεικτα μούρα, 250 γρ. γιαούρτι και 1 κουταλιά της σούπας μέλι ή σιρόπι αγαύης.

Χτυπήστε τα μούρα, το γιαούρτι και το μέλι ή το σιρόπι αγαύης μέχρι να αποκτήσει μια λεία υφή παγωτού. Βάλτε το σε μπολ και σερβίρετε αμέσως ή φυλάξτε το στην κατάψυξη.

5. Υγιεινό banana split

Θα χρειαστείτε 2 μπανάνες, 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο ξηρών καρπών (βούτυρο αμυγδάλου ή κάσιους), 4 μπάλες παγωμένο γιαούρτι, 1 χούφτα μούρα και 4 κουταλιές της σούπας γκρανόλα χωρίς ζάχαρη.

Καθαρίστε τις μπανάνες και κόψτε τις κάθετα στη μέση. Τοποθετήστε τις σε 2 μπολ με τις κομμένες πλευρές προς τα πάνω. Απλώστε το βούτυρο ξηρών καρπών στις μπανάνες και τοποθετήστε από πάνω τις μπάλες του παγωμένου γιαουρτιού, προσθέστε τα μούρα και σκορπίστε τη γκρανόλα.