Φέτος είδαμε το grungy μακιγιάζ ματιών να επιστρέφει, το graphic eyeliner να βρίσκεται στο επίκεντρο και τα τολμηρά χρώματα μαλλιών να υπάρχουν όπου κι αν κοιτάξουμε. Ωστόσο, μετά το MET Gala του 2024, υπήρξε μια τάση στο μακιγιάζ που ξάφνιασε όλους τους beauty lovers: το “no mascara” trend.

Celebrities όπως η Jennifer Lopez, η Gracie Abrams και η Riley Keough περπάτησαν στο κόκκινο χαλί του διάσημου αυτού event με ονειρεμένα beauty looks… χωρίς μάσκαρα συνυπογράφοντας το πολυσυζητημένο makeup trend. Εάν θέλετε λοιπόν να υιοθετήσετε την τάση, οι ειδικοί σάς έχουν όλα τα απαραίτητα tips παρακάτω.

Διαβάστε επίσης: Μαλλιά: 7 εύκολα hair looks που επιλέγουν όλες οι Γαλλίδες

Η “no mascara” τάση

Στον πυρήνα του, το “no mascara” trend «γιορτάζει» τη φυσική ομορφιά. Παραλείποντας τη μάσκαρα, οι γυναίκες μπορούν πραγματικά να αναδείξουν την υφή και το φυσικό χρώμα των βλεφαρίδων τους, τα οποία συχνά κρύβονται κάτω από τις πολλές στρώσεις μάσκαρα ή τις έντονες ψεύτικες βλεφαρίδες. Αυτό που προκύπτει είναι μια «καθαρή» και κοριτσίστικη εμφάνιση, που επιτρέπει σε άλλα χαρακτηριστικά του προσώπου (όπως φρέσκο δέρμα και ροδαλά μάγουλα) να ξεχωρίζουν.

Άλλωστε, το skinimalism (skin + minimalism) και η “less is more” αισθητική βρίσκονται στο επίκεντρο της προσοχής μας τους τελευταίους μήνες, οπότε δεν είναι άξιο απορίας που πολλές γυναίκες επιλέγουν να φορέσουν λιγότερη ή και καθόλου μάσκαρα. Αν ψάξουμε βαθύτερα μάλιστα η “no mascara” τάση συμβαδίζει τέλεια με τη «στροφή» προς τη βιωσιμότητα και την προσεκτική κατανάλωση, που κάνουν τις γυναίκες να χρησιμοποιούν λιγότερα προϊόντα μακιγιάζ, ενώ εκτιμούν ταυτόχρονα τη φυσική τους ομορφιά.

Η σημασία της σωστής προετοιμασίας του δέρματος

Επειδή ακριβώς η “no mascara” τάση αποτελεί ωδή στη φυσική ομορφιά, έχει μεγάλη σημασία η σωστή περιποίηση του δέρματος. Οι ειδικοί παρατηρούν ότι ολοένα και περισσότερες γυναίκες επενδύουν πιο πολύ σε skincare προϊόντα και ρουτίνες περιποίησης που προάγουν την υγεία της επιδερμίδας -σκεφτείτε ενυδατικές κρέμες και serums, αντηλιακά και ήπια καθαριστικά. Γι’ αυτόν τον λόγο, φροντίστε να προετοιμάζετε πάντα το δέρμα σας σωστά πριν το μακιγιάζ για να πετύχετε το τέλειο natural makeup, που θα δείχνει τέλειο ακόμη και χωρίς ίχνος μάσκαρα.

Πώς θα απογειώσετε το “no mascara” look σας

Εάν δε θέλετε να φορέσετε μάσκαρα, αλλά θέλετε να «κλέψετε» λίγο το look, μπορείτε είτε να κάνετε lash lift και βαφή βλεφαρίδων, για να τονίσετε το φυσικό χρώμα τους είτε να προσθέσετε ψεύτικες βλεφαρίδες -ιδανικά τουφάκια που χαρίζουν ένα πιο φυσικό αποτέλεσμα. Από την άλλη πλευρά, αν θέλετε να εφαρμόσετε στο 100% την τάση, κάντε το μακιγιάζ που θέλετε και απλά παραλείψτε τη μάσκαρα.