Eκμεταλλευτείτε τις ημέρες των διακοπών σας για να δημιουργήσετε πολύτιμες αναμνήσεις με την οικογένεια, κάνοντας διασκεδαστικές δραστηριότητες που θα σας φέρουν πιο κοντά:

Περάστε όσο περισσότερο χρόνο μπορείτε κάνοντας υπαίθριες δραστηριότητες

Εκμεταλλευτείτε κάθε ευκαιρία για να κάνετε μια δραστηριότητα σε εξωτερικό χώρο. Φέρτε το δείπνο σας στη βεράντα, βάλτε το γεύμα του Σαββατοκύριακου σε μια κουβέρτα για πικνίκ και ανεβείτε στα ποδήλατά σας όποτε σας δίνεται η ευκαιρία.

Διαβάστε επίσης: Αποσυνδεθείτε από τις οθόνες και… συνδεθείτε με την οικογένεια

Επίσης, το να βρίσκεστε έξω παρέχει περισσότερες ευκαιρίες για οργανική διασκέδαση στη γειτονιά με τα άλλα παιδιά γύρω σας, όπως το να παίζετε στην αυλή με παιχνίδια με νερό, να ζωγραφίζετε με κιμωλία και να πιάνετε πυγολαμπίδες.

Παίξτε υπαίθρια παιχνίδια της «παλιάς σχολής» όπως κρυφτό, κυνηγητό, κλέφτες και αστυνόμους.

Δίνοντας στα παιδιά σας ευκαιρίες να εξερευνήσουν και χρόνο για να είναι αυθόρμητα, αποτυπώνετε αυτή την καλοκαιρινή μαγεία.

Τι κάνουμε στα δύσκολα; Κολυμπάμε!

Η θάλασσα, αλλά και η πισίνα, αποτελούν σημεία αναφοράς, γύρω από τα οποία συγκεντρώνεται η οικογένεια και δημιουργούνται διάφορες δραστηριότητες. Κολύμβηση, κάστρα στην άμμο, φρίσμπι, βόλεϊ, ρακέτες, παιχνίδια στο νερό… Οι επιλογές είναι αμέτρητες.

Ποιος είπε ότι τα ταξίδια είναι βαρετά;

Τα ταξίδια – είτε με το αυτοκίνητο, είτε με το πλοίο ή το αεροπλάνο – δεν χρειάζεται να είναι βαρετά.

Απασχολημένα παιδιά σημαίνει ευχάριστο ταξίδι. Τα παιδιά αγαπούν τη μουσική, γι’ αυτό βάλτε μερικές από τις αγαπημένες μελωδίες του μικρού σας και τραγουδήστε μαζί του. Εάν έχετε χρόνο εκ των προτέρων, σκεφτείτε να δημιουργήσετε μια λίστα αναπαραγωγής τραγουδιών που να είναι κατάλληλη για την οικογένεια και που όλοι θα γνωρίζουν τους στίχους.

Συνδυάστε τη διαδρομή με ένα σύντομο μάθημα αριθμητικής.

Αντί να ακούτε συνέχεια την ερώτηση «πότε φτάνουμε;», ζητήστε από το παιδί να υπολογίσει μόνο του πόσο ακόμα χρόνος χρειάζεται μέχρι τον τελικό σας προορισμό, δίνοντάς του ως στοιχεία την απόσταση και την ταχύτητα του αυτοκινήτου.

Στα πιο μικρά παιδιά, ζητήστε να διαβάζουν τα γράμματα και τους αριθμούς στις πινακίδες των αυτοκινήτων που κινούνται μπροστά σας.

Μην ξεχάσετε να συμπεριλάβετε στη βαλίτσα των διακοπών σας μερικά παιχνίδια λέξεων και αριθμών. Μπορείτε, επίσης, να παίξετε αυτό το quiz γνώσεων που περιλαμβάνει ερωτήσεις για όλες τις ηλικίες.