Η ακμή είναι ένα θέμα που απασχολεί πολλούς ανθρώπους, ειδικά κατά την εφηβεία αλλά και σε άλλες φάσεις της ζωής. Το δέρμα με τάση ακμής μπορεί να προκαλέσει δυσκολίες καθώς και να επηρεάσει σημαντικά την αυτοπεποίθηση των ανθρώπων που ταλαιπωρούνται από εκείνη. Ωστόσο, με τη σωστή φροντίδα και τα κατάλληλα προϊόντα, μπορείς να βελτιώσεις την εικόνα του δέρματός σου και να αντιμετωπίσεις τα σημάδια ακμής στο πρόσωπό σου. Ας δούμε λοιπόν, μερικούς τρόπους για το πώς να φύγουν τα σημάδια της ακμής, που μπορούμε να ακολουθήσουμε!

Το πρώτο βήμα προς μία υγιή επιδερμίδα είναι ο σωστός, καθημερινός καθαρισμός της. Γι’ αυτό, επίλεξε ένα ήπιο καθαριστικό προσώπου που δεν ερεθίζει το δέρμα σου και θα βοηθήσει στην αφαίρεση της περίσσειας λιπαρότητας και των ακαθαρσιών. Για τη μείωση των σημαδιών ακμής, μπορείς να χρησιμοποιήσεις προϊόντα που περιέχουν βιταμίνη C ή ρετινόλη. Αυτά τα συστατικά βοηθούν στην ανανέωση του δέρματος και στη μείωση των σημαδιών της ακμής, όπως τις σκούρες κηλίδες ή τις ανώδυνες συνθέσεις.

Μετά τον καθαρισμό, χρησιμοποίησε ένα ενυδατικό για το πρόσωπο που να είναι κατάλληλο για το ευαίσθητο δέρμα με τάση για ακμή. Εστίασε κυρίως σε προϊόντα που περιέχουν συστατικά όπως σαλικυλικό οξύ ή το χαμομήλι, τα οποία είναι γνωστά για τις καταπραϋντικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που έχουν.

Επιπλέον, η χρήση μακιγιάζ πρέπει να γίνεται με προσοχή όταν έχεις δέρμα με τάση για ακμή. Επίλεξε προϊόντα που δεν προκαλούν απόφραξη των πόρων και αφαίρεσέ τα καθημερινά, χρησιμοποιώντας ένα ήπιο ντεμακιγιάζ. Επίσης, ο τύπος δέρματος που έχεις θα πρέπει να αποτελέσει και τη νούμερο ένα κατεύθυνση για οποιοδήποτε προϊόν, επιλέγεις.

Μία πολύ σημαντική συμβουλή, όσον αφορά την καθημερινή φροντίδα, είναι να αποφεύγεις το άγγιγμα του προσώπου σου με τα χέρια. Αν και μπορεί να είναι δύσκολο, προσπάθησε να μην αγγίζεις ή να πειράζεις τα σημάδια της ακμής. Αυτό μπορεί να επιδεινώσει την κατάστασή τους. Τα χέρια μας αποτελούν από τους μεγαλύτερους φορείς μικροβίων και μπορούν να προκαλέσουν στο δέρμα σου, ερεθισμούς ή ακόμα και σοβαρές μολύνσεις.

Η αλήθεια είναι πως η φροντίδα του δέρματος με τάση για ακμή απαιτεί συνεπή και αποτελεσματική προσέγγιση. Πέρα από τα κατάλληλα προϊόντα και την καθημερινή καθαριότητα, υπάρχουν και άλλες στρατηγικές που μπορείς να υιοθετήσεις για να βελτιώσεις την κατάσταση του δέρματός σου. Μία από αυτές είναι και η ισορροπημένη διατροφή. Μην ξεχνάς λοιπόν να καταναλώνεις πολλά φρούτα και λαχανικά και να πίνεις αρκετό νερό για να διατηρήσεις το δέρμα σου ενυδατωμένο και λαμπερό.

Τέλος, ζούμε σε μία χώρα κυρίως με ηλιόλουστες μέρες και υπερβολικά υψηλές θερμοκρασίες. Όμως, η υπερβολική έκθεση στον ήλιο, μπορεί να επιδεινώσει την κατάσταση της ακμής και να προκαλέσει υπερβολική παραγωγή σμήγματος. Γι’ αυτό, πριν βγεις από το σπίτι, εφάρμοσε στο πρόσωπό σου ένα αντιηλιακό προϊόν με υψηλό δείκτη προστασίας.

Τα τρία βήματα της επιτυχίας από την CeraVe!

Αν έχεις δέρμα με τάση για ακμή, τότε ανακάλυψε:

1. Το CeraVe Resurfacing Retinol Serum. Πρόκειται για έναν ορό ρετινόλης που μειώνει τα σημάδια της ακμής, βελτιώνοντας αισθητά την εικόνα της επιδερμίδας σου.

2. Το CeraVe Blemish Control Cleanser. Ένα πρωτοποριακό τζελ καθαρισμού για το δέρμα με τάση ακμής​ που συμβάλει στην καταπολέμηση των ατελειών και μείωση των μαύρων στιγμάτων.

3. Το CeraVe Blemish Control Gel. Η ενυδατική φροντίδα που χρειάζεται το δέρμα σου, αφού καταπολεμά τις ατέλειες και προλαμβάνει τον σχηματισμό νέων, ενώ ταυτόχρονα ελαχιστοποιεί την όψη των πόρων.