Το να διατηρήσετε το μακιγιάζ σας φρέσκο τους καλοκαιρινούς μήνες είναι άθλος, αφού οι υψηλές θερμοκρασίες μπορεί να «λιώσουν» τα προϊόντα μακιγιάζ που φοράτε πριν καλά καλά το καταλάβετε. Ωστόσο, υπάρχουν συγκεκριμένα tricks που μπορείτε να δοκιμάσετε, για να κάνετε το makeup look σας να μείνει σταθερό για ώρες.

Οι celebrity makeup artists αποκαλύπτουν παρακάτω 10 θαυματουργά makeup hacks για το καλοκαιρινό μακιγιάζ κι εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τα τηρήσετε πιστά.

#1

Δοκιμάστε μια tubing μάσκαρα

«Το καλοκαίρι προτιμήστε την αδιάβροχη μάσκαρα. Αν, όμως, τα μάτια σας τσούζουν και είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα, είναι προτιμότερο να επιλέξετε μια tubing μάσκαρα» προτείνει η ιδρύτρια του brand Ruby Hammer Beauty, Ruby Hammer σε πρόσφατη συνέντευξή της.

Τα πολυμερή της tubing μάσκαρα τυλίγουν τις βλεφαρίδες και, καθώς στεγνώνουν, σχηματίζουν έναν εύκαμπτο «σωλήνα» γύρω τους ενώ παραμένουν στη θέση τους μέχρι να αφαιρεθούν κατά το ντεμακιγιάζ με ζεστό νερό -δεν απαιτούνται «σκληρά» καθαριστικά ούτε πολύ τρίψιμο, αφού το ζεστό νερό χαλαρώνει τη φόρμουλα και τα μικροσκοπικά tubes αφαιρούνται πανεύκολα.

#2

Αλλάξτε υφές

«Επιλέξτε ελαφρύτερες υφές για όλα τα προϊόντα μακιγιάζ που χρησιμοποιείτε- ιδανικά, συνθέσεις με βάση το νερό αντί για πλούσιες κρέμες ή balms. Το μακιγιάζ είναι σαν μια γκαρνταρόμπα – θα πρέπει να έχετε τα κατάλληλα καλλυντικά για κάθε εποχή- για το καλοκαίρι θέλετε ελαφρύ skincare και προϊόντα βάσης που αφήνουν την επιδερμίδα να λάμπει εκ των έσω”, συμβουλεύει  η Ruby Hammer.

#3

Πείτε «ναι» στην πούδρα

«Προσθέστε την διάφανη πούδρα σε σκόνη στο καλοκαιρινό μακιγιάζ σας, εάν δεν τη χρησιμοποιείτε ήδη. Με τις υψηλές θερμοκρασίες, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα τα προϊόντα να “μετακινηθούν” στο πρόσωπο. Κρατήστε τα πάντα στη θέση τους με μια ελαφριά στρώση πούδρας την οποία θα απλώσετε με ένα πινέλο -επικεντρωθείτε στη ζώνη Τ του προσώπου ή όπου έχετε εφαρμόσει κρεμώδη προϊόντα» αναφέρει η expert.

#4

Κάντε layering με το foundation

«Το βαρύ μακιγιάζ μπορεί να λιώσει λόγω ζέστης, γι’ αυτό είναι καλύτερο να απλώνετε το foundation σε λεπτές στρώσεις και όχι όλη την ποσότητα με τη μία. Χρησιμοποιήστε ένα σφουγγαράκι μακιγιάζ για πιο ομοιόμορφη εφαρμογή.

Απλώστε μία ελαφριά στρώση foundation, αφήστε το για μερικά λεπτά μέχρι να γίνει ένα με την επιδερμίδα και, στη συνέχεια, προσθέστε άλλη μία στρώση εάν τη χρειάζεστε και θέλετε να καλύψετε σημάδια ή σπυράκια -εάν δεν υπάρχει τέτοια ανάγκη, μείνετε στη μία στρώση. Αυτή η μέθοδος εξασφαλίζει το τέλειο φινίρισμα, με διάρκεια.» αναφέρει η makeup artist Saffron Hughes.

#5

Χρησιμοποιήστε setting spray

«Ένα setting spray βοηθάει στο να μείνει το μακιγιάζ σας στη θέση του, ακόμη και αν ιδρώσετε. Τα setting sprays δημιουργούν ένα προστατευτικό φιλμ στο δέρμα, «κλειδώνουν» το μακιγιάζ και προσφέρουν τέλειο φινίρισμα που διαρκεί. Μερικά σπρέι μάλιστα εξουδετερώνουν τη γυαλάδα που δημιουργείται από τη λιπαρότητα και σας δροσίζουν όταν το χρειάζεστε» αναφέρει η Saffron Hughes.

Η ίδια προτείνει να επιλέξετε ένα ανθεκτικό στον ιδρώτα ή μακράς διαρκείας setting spray και μόλις το εφαρμόσετε να το αφήσετε να στεγνώσει φυσικά.

#6

Κάντε τα blotting papers φίλους σας

Κάθε καλοκαίρι να έχετε πάντα στην τσάντα σας μερικά χαρτάκια κατά της λιπαρότητας – είναι η κίνηση ματ που θα σας σώσει όταν ο υδράργυρος χτυπάει κόκκινο. «Μην τρίψετε το πρόσωπό σας με αυτά γιατί θα χαλάσει το μακιγιάζ σας – μερικές απαλές ταμποναριστές κινήσεις αρκούν» τονίζει η Saffron Hughes.

#7

Προτιμήστε κρεμώδη προϊόντα

«Αποφύγετε τα προϊόντα σε μορφή πούδρας κι επιλέξτε κρεμώδεις φόρμουλες για να αποκτήσετε ένα πιο ζουμερό και λαμπερό makeup look» εξηγεί η makeup artist Liz Martins. «Κατά τη γνώμη μου, τα κρεμώδη ρουζ και bronzers δείχνουν πιο φυσικά και φρέσκα στο πρόσωπο» προσθέτει η ίδια.

#8

Mix & match

«Αναμείξτε το primer λάμψης με το foundation ή το bronzer σας για ηλιοκαμένη, λαμπερή όψη» συστήνει η makeup artist Aimee Connolly. Επίσης, μπορείτε να αναμείξετε την ενυδατική σας με ένα κρεμώδες highlighter για να χαρίσετε μια υπέροχη διακριτική λάμψη στην επιδερμίδα σας.

#9

Δοκιμάστε μονοχρωματικά μακιγιάζ

«Πάρτε το κρεμώδες ρουζ σας και απλώστε το στα μάγουλα, στη γέφυρα της μύτης και στα χείλη για το απόλυτο μονοχρωματικό μακιγιάζ. Δε θα ξεμείνω ποτέ χωρίς κρεμώδες ρουζ και η εφαρμογή του σε διάφορα σημεία του προσώπου φέρνει το καλοκαίρι στο πρόσωπο.» προτείνει η Aimee Connolly.

#10

Ψεκάστε το πρόσωπο με ένα αντηλιακό σε μορφή σπρέι

Όλες γνωρίζουμε ότι πρέπει να ανανεώνουμε το αντηλιακό μας μέσα στη μέρα ειδικά εάν περνάμε πολλές ώρες έξω από το σπίτι. Ταυτόχρονα, όμως, δε θέλουμε να χαλάσει το μακιγιάζ μας.

«Πάρτε ένα αντηλιακό σε μορφή σπρέι με υψηλό SPF και ανανεώνετε την αντηλιακή προστασία του προσώπου, του λαιμού και του ντεκολτέ σας κάθε δύο ώρες. Έτσι και προστατεύετε αποτελεσματικά την επιδερμίδα σας από τον ήλιο και δεν ρισκάρετε να χαλάσει το μακιγιάζ σας» αναφέρει η Aimee Connolly.