Υλικά

  • 3 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
  • 5 φρέσκα αβγά
  • 3 ώριμες και σφιχτές ντομάτες
  • 2 ξερά κρεμμύδια
  • Λίγο αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  • Επιλέγουμε ώριμες και σφιχτές ντομάτες με πλούσια σάρκα. Τις ψιλοκόβουμε και τις στραγγίζουμε από τα πολλά υγρά. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια.
  • Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι το λάδι και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι για 4-5 λεπτά, να μαλακώσει και να γίνει διάφανο. Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και τις αφήνουμε σε δυνατή φωτιά για 7-8 λεπτά να στεγνώσουν. Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι.
  • Χτυπάμε σε ένα μπολ με πιρούνι τα αβγά. Χαμηλώνουμε την εστία και περιχύνουμε τα υλικά στο τηγάνι με τα χτυπημένα αβγά. Ανακατεύουμε συνεχώς σε μέτρια φωτιά μέχρι να σταθεροποιηθεί το μείγμα, για περίπου 5 λεπτά.
  • Σερβίρουμε σε πιάτο και συνοδεύουμε με ψωμί και τυρί της αρεσκείας μας.

ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ