Υλικά

  • 600 γρ. μήλα, καθαρισμένα
  • 150 γρ. ζάχαρη, καστανή
  • 60 ml. μηλόξιδο
  • 1 κ.γ. κανέλα, σκόνη
  • 1/4 κ.γ. γαρύφαλλο, σκόνη
  • 30 ml. χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

  • Βάλε όλα τα υλικά (εκτός από το χυμό λεμονιού) σε σκεπασμένη κατσαρόλα για να σιγοβράσουν σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να μαλακώσουν τα μήλα. Όταν μαλακώσουν εντελώς, άλεσέ τα και συνέχισε το βράσιμο μέχρι να συμπυκνωθεί ο πολτός.
  • Άσε το μείγμα να κρυώσει και άλεσέ το μέχρι να γίνει ένας ρευστός πολτός. Άδειασέ το σε ένα πυρέξ, ανακάτεψε το χυμό λεμονιού, και ψήσε στο φούρνο στη μεσαία σχάρα.
  • Ψήσε μέχρι να δέσει και να αποκτήσει μια πηκτή υφή, περίπου 2 ώρες. Φύλαξε το spread σου σε αποστειρωμένο βάζο.