Υλικά

  • 800 γρ. στραγγιστό γιαούρτι πλήρες
  • 3 ασπράδια αβγών
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 3 κ.σ. νερό
  • 1 λεμόνι, χυμό και ξύσμα
  • 4 κ.σ. μέλι
  • Γλυκό βύσσινο για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  • Ανακατεύουμε σε ένα κατσαρολάκι και σε μέτρια φωτιά τη ζάχαρη με το νερό μέχρι να λιώσει. Όταν πάρει βράση το σιρόπι, προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού και το βράζουμε για 2 λεπτά ακόμη.
  • Παράλληλα, χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια των αβγών, να γίνουν σφιχτή μαρέγκα. Αποσύρουμε το σιρόπι από τη φωτιά και, όπως είναι καυτό, το ρίχνουμε σε συνεχή ροή κλωστής στη μαρέγκα, χωρίς να σταματάμε το χτύπημα μέχρι να κρυώσει η μαρέγκα, να σφίξει και να κάνει έντονες κορυφές στην επιφάνειά της.
  • Ενσωματώνουμε με απαλές κινήσεις το γιαούρτι, το ξύσμα του λεμονιού και το μέλι και συνεχίζουμε το χτύπημα για 10 λεπτά ακόμα. Μεταφέρουμε την κρέμα σε δοχείο παγωτού και την αφήνουμε στην κατάψυξη να παγώσει καλά.
  • Σερβίρουμε το παγωμένο γιαούρτι κόβοντας το σε μπάλες με το ειδικό σκουπ, προσθέτοντας από πάνω μια καλή κουταλιά γλυκό βύσσινο.

ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ