Σεξ και νέοι γονείς… ένα ευαίσθητο θέμα για πολλά ζευγάρια. Με τον ερχομό του μωρού η σχέση κάθε ζευγαριού συνήθως αλλάζει ριζικά. Ο προσωπικός χρόνος μηδενίζεται με αποτέλεσμα το σεξ να μπαίνει σε δεύτερη μοίρα.

Αν το ζευγάρι δεν διαχειριστεί με σωστό τρόπο την ερωτική του ζωή, αυτός ο περιορισμός στη σεξουαλική ζωή που συμβαίνει με τον ερχομό του μωρού, μπορεί να το ακολουθήσει και τα μετέπειτα χρόνια, δημιουργώντας ενδεχόμενα πρόβληματα στη σχέση.

Διαβάστε επίσης: Στρεσαρισμένες μαμάδες: Κάντε περισσότερο σεξ – Είναι «συνταγή» γιατρού

Αν λοιπόν είστε νέοι γονείς οι οποίοι όμως δεν θέλουν να αφήσουν πίσω την ερωτική τους ζωή, τότε η επιστήμη σας φέρνει τη λύση αποκαλύπτοντας τον τρόπο να συνεχίσετε να απολαμβάνετε το σεξ ως ζευγάρι.

Σεξ και νέοι γονείς: Τι σας βοηθάει;

Μια νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Journal of Sex and Marital Therapy, ερεύνησε 93 ζευγάρια νέων γονέων που βρισκόντουσαν στη μέση της δεκαετίας των 30s, σχετικά με το πόσο καλά επικοινωνούσαν μεταξύ τους αλλά και σχετικά με την ερωτική τους ζωή.

Το κοινό χαρακτηριστικό των ζευγαριών που έκαναν καλύτερο σεξ ήταν τα υψηλά επίπεδα επικοινωνίας. Όσοι δηλαδή είχαν πιο υψηλά επίπεδα καλής επικοινωνίας είχαν και υψηλότερα επίπεδα σεξουαλικής ικανοποίησης στη σχέση τους.

Αν αναρωτιέστε τι σημαίνει καλή επικοινωνία πρέπει να γνωρίζετε ότι περιλαμβάνει τέσσερα βασικά στοιχεία: το να μοιράζεστε πράγματα, η σωματική και συναισθηματική οικειότητα, η ανταλλαγή φιλοφρονήσεων αλλά και η έκφραση στοργής.

Ειδικά για τις γυναίκες, οι παράγοντες που επηρεάζουν τη σεξουαλική επιθυμία είναι να έχουν μια οικεία επικοινωνία με τον σύντροφό τους. Μάλιστα, οι ίδιες περιέγραψαν αυτή την επικοινωνία ως συζητήσεις που προάγουν την εγγύτητα. Ουσιαστικά αυτό που επιθυμούν είναι ένα άτομο που τις ακούει, και ο παράγοντας αυτός μπορεί να είναι εκείνος που θα τις ενεργοποιήσει σεξουαλικά.

Όταν μια γυναίκα αντιλαμβάνεται ότι ο σύντροφός της εκφράζει ενδιαφέρον όταν η ίδια αποκαλύπτει κάτι για τον εαυτό της, τείνει να έχει υψηλότερα επίπεδα σεξουαλικής επιθυμίας.

Η έρευνα επίσης αποκάλυψε ότι η θετική άποψη για τον/την σύντροφο αυξάνει την σεξουαλική ικανοποίηση στο ζευγάρι. Φυσικά θα αναρωτιέστε “γιατί να είμαι με κάποιον για τον οποίο δεν έχω θετική άποψη;” αλλά σκεφτείτε τη φθορά που μπορεί να προκύψει όταν η πίεση της γονεϊκότητας μπαίνει ανάμεσα στο ζευγάρι.

Η ανοιχτή επικοινωνία και ο θαυμασμός του/της συντρόφου αλληλοσυμπληρώνονται. Δείχνοντας στο άλλο άτομο ότι το εκτιμάτε θα έχετε και οι δύο αυξημένη σεξουαλική ικανοποίηση και είναι ευκολότερο να απολαμβάνει κανείς τη σεξουαλική του ζωή όταν νιώθει στοργή προς το άλλο άτομο και ξέρει ότι και το άλλο άτομο αντίστοιχα νιώθει το ίδιο.

Είναι σημαντικό λοιπόν να θυμάστε ότι πρέπει να καταβάλετε προσπάθειες για να βεβαιώνεστε ότι εκφράζετε στοργή και αγάπη ο ένας στον άλλον. Τα κομπλιμέντα και το να μιλάτε θετικά μεταξύ σας μπορεί να κάνουν τη διαφορά…