Κάνοντας μια περιήγηση στο TikTok ίσως πέσετε πάνω σε μία νέα τεχνική στο μανικιούρ: τα “solar nails”. Αν και ακούγεται σαν ένα νέο σχέδιο για τα νύχια, στην πραγματικότητα αποτελεί έναν καινούριο τρόπο, για να φτιάχνετε το μανικιούρ σας εξασφαλίζοντας ένα πιο ανθεκτικό αποτέλεσμα.

Διαβάστε επίσης: 5 τάσεις στο μακιγιάζ των χειλιών που επιστρέφουν από τα ’90s

Τι είναι τα “solar nails”

«Τα solar nails ήρθαν για να αναβαθμίσουν την τεχνική του ακρυλικού μανικιούρ. Ουσιαστικά αναμειγνύεται μια ακρυλική σκόνη για τα νύχια -σε όποια απόχρωση θέλετε- με ένα υγρό μονομερές, για να δημιουργηθεί μια πάστα η οοία απλώνεται πάνω στα νύχια και δουλεύεται με πινέλο για να δώσει το επιθυμητό μήκος και σχήμα» εξηγεί η Jin Soon Choi. Η διαδικασία είναι παρόμοια με αυτή που ακολουθείται για το ακρυλικό μανικιούρ, όπου κι εκεί φτιάχνεται μια πάστα, μόνο που στο acrylic mani αναμειγνύεται ένα υγρό μονομερές κι ένα πολυμερές σε σκόνη. Μερικοί nail artists ισχυρίζονται ότι τα “solar nails” έχουν μεγαλύτερη διάρκεια και πιο φυσική εμφάνιση.

Πώς γίνεται ένα solar μανικιούρ

  • Προετοιμασία: Όπως συμβαίνει με κάθε μανικιούρ, τα solar nails απαιτούν προετοιμασία για να δείχνουν τέλεια και να διαρκέσουν όσο το δυνατόν περισσότερο. Πριν την εφαρμογή, η μανικιουρίστ λιμάρει τα νύχια, για να δημιουργηθεί μια λεία επιφάνεια.
  • Primer: Για το τέλειο solar μανικιούρ, το primer νυχιών είναι απαραίτητο, καθώς θα βοηθήσει στο να «δέσει» καλύτερα όλα τα υλικά που θα εφαρμοστούν στην πορεία.
  • Εφαρμογή: Η μανικιουρίστ δημιουργεί μια πάστα αναμειγνύοντας μια ακρυλική σκόνη για τα νύχια -στην απόχρωση που επιθυμείτε- κι ένα υγρό μονομερές και την εφαρμόζει πάνω στο κάθε νύχι. Έπειτα, τη δουλεύει καλά με ένα πινέλο, για να καλύψει όλο το νύχι και να του δώσει το επιθυμητό μήκος και σχήμα. Η διαδικασία επαναλαμβάνεται σε κάθε νύχι ξεχωριστά.
  • Ψήσιμο νυχιών: Μετά την εφαρμογή, τα νύχια πρέπει να ψηθούν για να σταθεροποιηθεί αυτή η πάστα. «Τα νύχια εκτίθενται στο υπεριώδες φως που εκπέμπεται από το ειδικό φουρνάκι νυχιών, κι έτσι η ακρυλική ρητίνη σκληραίνει και ψήνεται.» περιγράφει η Jin Soon Choi.
  • Τελευταίες πινελιές: Μετά το ψήσιμο, η μανικιουρίστ θα λιμάρει ξανά τα νύχια, για να τελειοποιήσει το σχήμα τους. Έπειτα, εφαρμόζεται ένα top coat για λάμψη, αλλά και για να «κλειδώσει» το αποτέλεσμα.

Φροντίδα μετά την αφαίρεση

Μετά την αφαίρεση των “solar nails”, είναι πολύ σημαντική και η φροντίδα των νυχιών, για να παραμείνουν υγιή, δυνατά κι ενυδατωμένα. Η Jin Soon Choi προτείνει να κάνετε απολέπιση στα χέρια -και στην περιοχή γύρω από τα νύχια-, να απλώσετε μια κρέμα χεριών κι έλαιο για τα πετσάκια. Για θρέψη κι επανόρθωση, φροντίστε να εφαρμόζετε προϊόντα που ενδυναμώνουν τα νύχια δύο φορές την εβδομάδα, όπως συμβουλεύει ο ίδιος.