Το pH makeup αποτελεί μία από τις δημοφιλέστερες τάσεις στο μακιγιάζ τους τελευταίους μήνες.

Πασίγνωστα brands ομορφιάς λανσάρουν προϊόντα  που αλλάζουν χρώμα μόλις έρθουν σε επαφή με την επιδερμίδα με τρόπο που μοιάζει μαγικός αλλά στην πραγματικότητα είναι ζήτημα… χημείας.  Για εσάς που δε γνωρίζετε τι ακριβώς είναι το pH makeup και πώς λειτουργεί, οι ειδικοί απαντούν σε όλες τις απορίες σας ακριβώς πιο κάτω.

Διαβάστε επίσης: Οι nude αποχρώσεις στα νύχια είναι must φέτος το καλοκαίρι

Τι είναι το pH makeup

Πρόκειται για τα προϊόντα μακιγιάζ που έχουν ένα συγκεκριμένο χρώμα στη συσκευασία τους αλλά μόλις τα εφαρμόσετε στην επιδερμίδα σας το χρώμα τους… μεταμορφώνεται- για παράδειγμα, μπορεί να είναι ένα διάφανο ρουζ που μόλις αγγίξει τα μάγουλά σας γίνεται ροζ.

Το εντυπωσιακό αυτό αποτέλεσμα επιτυγχάνεται χάρη στα συστατικά αυτών των προϊόντων μακιγιάζ, που «αντιδρούν» με τα διαφορετικά επίπεδα pH της επιδερμίδας και τελικά αλλάζουν χρώμα, για να χαρίσουν την τέλεια για την κάθε γυναίκα απόχρωση.

Αν και μοιάζει με μαγικό κόλπο, το pH makeup έχει να κάνει απλώς με την έξυπνη επιστήμη που βρίσκεται πίσω από την παρασκευή των συγκεκριμένων καλλυντικών.

Επομένως, γυναίκες με διαφορετικό pH επιδερμίδας μπορούν να χρησιμοποιούν το ίδιο ακριβώς προϊόν χωρίς να χρειάζεται να επιλέξουν απόχρωση, αφού μετά την εφαρμογή αυτό παίρνει το ιδανικό χρώμα σε κάθε μία.

Είναι διαφορετικό το pH της επιδερμίδας σε κάθε άνθρωπο;

«Το pH της επιδερμίδας εξαρτάται από μια σειρά παραγόντων που μπορεί να διαφέρουν από άτομο σε άτομο, γι’ αυτό η απόχρωση που θα πάρει πάνω σας ένα τέτοιο προϊόν μακιγιάζ μπορεί να διαφέρει από εκείνη που παίρνει πάνω στη φίλη σας» εξηγεί η Charlotte Knight, ιδρύτρια του makeup brand Lottie London που έχει και τέτοια προϊόντα μακιγιάζ.

«Η παραγωγή σμήγματος, οι διαφορετικοί τύποι επιδερμίδας και οι περιβαλλοντικοί παράγοντες επηρεάζουν το pH της. Επίσης, διαφορετικά μέρη του σώματος έχουν διαφορετικά επίπεδα pH, οπότε την επόμενη φορά που θα κάνετε swatch ένα τέτοιο καλλυντικό, ίσως παρατηρήσετε διαφορά στην απόχρωση που προκύπτει στο χέρι σας σε σχέση με αυτή που θα δημιουργηθεί όταν το εφαρμόσετε στο πρόσωπό σας» προσθέτει η ίδια.

Οδηγίες… φύλαξης

Τα προϊόντα μακιγιάζ που αλλάζουν ανάλογα με το pH του δέρματος έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά με τα υπόλοιπα προϊόντα μακιγιάζ.

Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να μην ξεφεύγετε από το προτεινόμενο διάστημα χρήσης που αναγράφεται στη συσκευασία τους -συνήθως έχουν την ένδειξη PAO δηλαδή Period After Opening.

Για να τα διατηρήσετε σε καλή κατάσταση, κρατήστε τα μακριά από τον ήλιο ή την υπερβολική ζέστη και φροντίστε να κλείνετε καλά τη συσκευασία τους μετά από κάθε χρήση.