Δεν είναι λίγες οι φορές που οι hair experts τονίζουν πόσο απαραίτητα είναι τα deep conditioners τα οποία είναι ειδικά μελετημένα για να τρέφουν και να επανορθώνουν τα ταλαιπωρημένα μαλλιά.

Στην αγορά, θα βρείτε πολλά deep conditioners για να δοκιμάσετε αλλά μπορείτε κάλλιστα να φτιάξετε και το δικό σας στο σπίτι με μερικά μόνο υλικά. Η λάτρης του clean beauty, Avery Cheatham-Banks, μοιράζεται τη δική της DIY συνταγή που υπόσχεται θεαματικά αποτελέσματα.

Διαβάστε επίσης: Οι nude αποχρώσεις στα νύχια είναι must φέτος το καλοκαίρι

Η DIY deep conditioning μάσκα

Η Avery Cheatham-Banks χρησιμοποιεί ένα ισχυρό μείγμα φυσικών συστατικών που αγαπούν τα μαλλιά. «Τα σταρ συστατικά σε αυτό το deep conditioner είναι το αιθέριο έλαιο δενδρολίβανου και το έλαιο τεϊόδεντρου (tea tree oil).

Το αιθέριο έλαιο δενδρολίβανου υποστηρίζει την ανάπτυξη των μαλλιών ενώ συγχρόνως προσφέρει μια απίστευτη εμπειρία αρωματοθεραπείας.

Το έλαιο τεϊόδεντρου αναζωογονεί το τριχωτό της κεφαλής, Το βούτυρο καριτέ και το λάδι καρύδας, προσφέρουν βαθιά θρέψη στα ξηρά μαλλιά ενώ το καστορέλαιο συμβάλλει στην ενδυνάμωσή τους. Επειδή είναι πολύ παχύρρευστο, αντικαταστήστε το με argan oil εάν έχετε λεπτή τρίχα.

Υλικά:

  • μισή κούπα βούτυρο καριτέ
  • 3 κ. σ. λάδι καρύδας
  • 2 κ. σ. καστορέλαιο
  • 6-8 σταγόνες έλαιο δενδρολίβανου
  • 4-6 σταγόνες tea tree oil

Βεβαιωθείτε ότι το βούτυρο καριτέ είναι πολύ μαλακό πριν ξεκινήσετε.

«Για να το λιώσω, συνήθως το βάζω σε ένα γυάλινο μπολ το οποίο τοποθετώ πάνω από μια κατσαρόλα με νερό (μπεν μαρί) σε χαμηλή φωτιά. Μόλις λιώσει το shea butter μεταφέρετέ το σε ένα άλλο μπολ για να σταματήσετε την παρατεταμένη επίδραση της θερμότητας που μπορεί να καταστρέψει μερικές από τις φυσικές του ιδιότητες» τονίζει η Avery Cheatham-Banks.

Στη συνέχεια, ρίξτε στο μπολ με το βούτυρο καριτέ το λάδι καρύδας και το καστορέλαιο και ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί με ένα κουτάλι ή μίξερ.

Έπειτα, προσθέστε το έλαιο δενδρολίβανου και το έλαιο τεϊόδεντρου και ανακατέψτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά και να δημιουργηθεί η μάσκα σας.

Μόλις η deep conditioning μάσκα σας είναι έτοιμη, εφαρμόστε τη στο τριχωτό της κεφαλής και σε όλο το μήκος των μαλλιών σας, με έμφαση στις άκρες.

Εάν περισσέψει μάσκα, μπορείτε να την αποθηκεύσετε σε ένα γυάλινο βάζο που κλείνει αεροστεγώς και να τη χρησιμοποιήσετε μια επόμενη φορά.

Αφήστε τη μάσκα στα μαλλιά για περίπου 30 με 45 λεπτά, ενώ εάν θέλετε να ενισχύσετε τη δράση της, φορέστε ένα σκουφάκι για το ντους.

Όταν περάσει ο απαραίτητος χρόνος δράσης, ξεπλύνετε τα μαλλιά σας πολύ καλά.

Top tips

  • Εάν θέλετε να καταπραΰνετε την επιδερμίδα του κεφαλιού σας και να ενυδατώσετε τα μαλλιά σας, δοκιμάστε να προσθέσετε στη μάσκα τζελ ή χυμό αλόης.
  • Ενισχύστε τις ενυδατικές ιδιότητες της μάσκας σας προσθέτοντας έλαιο αβοκάντο ή και πολτοποιημένο αβοκάντο.
  • Η προσθήκη αυγού στη μάσκα θρέφει τα μαλλιά και τα κάνει πιο απαλά και λαμπερά.
  • Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε ένα εξαιρετικά λεπτόρρευστο έλαιο στα μαλλιά σας, επιλέξτε το jojoba oil.
  • Εμπλουτίστε τη μάσκα σας προσθέτοντας ελαιόλαδο, για να «κλειδώσετε» την υγρασία και να αντιμετωπίσετε προβλήματα του τριχωτού της κεφαλής όπως ξηρότητα, πιτυρίδα και κνησμό.