Το καλοκαίρι είναι η ιδανική εποχή, για να πειραματιστείτε με νέα χρώματα και σχέδια, που θα σας φτιάξουν αμέσως τη διάθεση.

Ένα από τα nail designs που βλέπουμε παντού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι τα “jelly bean nails”, τα οποία μεταφέρουν τις αποχρώσεις του ουράνιου τόξου στα νύχια και δημιουργούν ένα άκρως παιχνιδιάρικο μανικιούρ.

Η διάσημη nail artist Jin Soon Choi μας αποκαλύπτει όλα όσα πρέπει να ξέρουμε για τη νέα τάση που κάνει τα νύχια μας να μοιάζουν με ζελεδάκια, ενώ μοιράζεται και τον τρόπο με τον οποίο μπορείτε να τα πετύχετε μόνες σας.

Διαβάστε επίσης: Μαλλιά: 6+1 εύκολα χτενίσματα για την παραλία

Γιατί να πείτε «ναι» στα “jelly bean nails”

Τα κλασικά jelly nails (αυτά που γίνονται με μία «ζουμερή» απόχρωση και μοιάζουν σαν ζελέ του αγαπημένου σας φρούτου) δεν πάνε πουθενά φέτος, ενώ η προσθήκη πολλών χρωμάτων στη… συνταγή τα κάνει πιο φρέσκα και ιδανικά για το καλοκαίρι.

«Τα πολύχρωμα νύχια είναι τέλεια για την καλοκαιρινή περίοδο, γιατί ενσωματώνουν στο μανικιούρ τη ζωηρή ενέργεια της εποχής και μιμούνται τον λαμπερό καλοκαιρινό ήλιο.» αναφέρει η Jin Soon Choi τονίζοντας ότι οι έντονες αποχρώσεις ταιριάζουν απόλυτα με τα καλοκαιρινά outfits και ολοκληρώνουν με τον πιο ευχάριστο τρόπο τις εμφανίσεις σας.

«Τα jelly bean nails με την ανάλαφρη και ημιδιάφανη όψη τους είναι φωτεινά και δημιουργούν ανεπιτήδευτα looks για κάθε περίσταση» προσθέτει η ίδια.

Πώς θα τα πετύχετε

Αρχικά, θα πρέπει να επιλέξετε τις αποχρώσεις που θα χρησιμοποιήσετε. «Προτείνω έναν συνδυασμό του θερμού πορτοκαλοκόκκινου, του καθαρού ροζ και του φούξια.

Αυτά τα χρώματα είναι διασκεδαστικά, αλλά αποπνέουν και μια κλασική και μοντέρνα κομψότητα.» αναφέρει η Jin Soon Choi.

Φυσικά, μπορείτε να διαλέξετε και άλλα χρωματικά combos -όπως παστέλ τόνους και διαφορετικό χρώμα σε κάθε νύχι-, ανάλογα με το στιλ και τις προτιμήσεις σας.

Δημιουργήστε βήμα-βήμα τα “jelly bean nails”:

  • Εάν θέλετε να πετύχετε τα τέλεια “jelly bean nails”, επιλέξτε το στρογγυλό σχήμα για τα νύχια σας. Μετά το λιμάρισμα, φροντίστε να λιμάρετε με ένα buffer και την επιφάνεια των νυχιών, για να εξασφαλίσετε έναν λείο, λαμπερό «καμβά» για το μανικιούρ σας.
  • Τα υγιή πετσάκια αναβαθμίζουν ένα μανικιούρ. Πάρτε ένα έλαιο για τα πετσάκια κι εφαρμόστε πάνω στα νύχια μια γενναιόδωρη ποσότητα πριν τα βάψετε -αλλά και καθημερινά για θρέψη.
  • Εφαρμόστε το base coat σας σε όλα τα νύχια και περιμένετε μέχρι να στεγνώσουν καλά.
  • Στη συνέχεια, βάψτε το κάθε νύχι στο χρώμα της επιλογής σας εφαρμόζοντας λεπτές στρώσεις βερνικιού -αφήστε το κάθε νύχι να στεγνώσει εντελώς πριν πάτε στο επόμενο. Αυτό το tip βοηθά στην επίτευξη αυτού του τέλειου ημιδιαφανούς, «ζουμερού» αποτελέσματος χωρίς ραβδώσεις που θέλουμε να έχουν τα “jelly bean nails”. Μόλις ολοκληρώσετε με όλα τα νύχια, περιμένετε να στεγνώσουν πολύ καλά.
  • Σύμφωνα με τη Jin Soon Choi, εάν θέλετε να κάνετε τα “jelly bean nails” σας να φαίνονται εξαιρετικά ζουμερά, σαν ζελέ, προσθέστε μια πινελιά ρουζ από πάνω τους! Χρησιμοποιήστε ένα σφουγγαράκι μακιγιάζ και ταμπονάρετε ακριβώς στο κέντρο του νυχιού μια μικρή ποσότητα ρουζ σε μορφή πούδρας (ή ακόμα και σκιά ματιών) σε απόχρωση που κάνει αντίθεση με το χρώμα του βερνικιού που εφαρμόσατε προηγουμένως. Πρόκειται για ένα προαιρετικό βήμα, οπότε εάν δε θέλετε να το εφαρμόσετε, παραλείψτε το και προχωρήστε αμέσως στο επόμενο.
  • Ολοκληρώστε το μανικιούρ σας εφαρμόζοντας δύο στρώσεις ενός λαμπερού top coat. Η δεύτερη στρώση θα κάνει τα νύχια σας να φαίνονται ιδιαίτερα παχουλά και άρα πιο ζουμερά, όπως εξηγεί η διάσημη nail artist.