Τα έλαια μαλλιών προσφέρουν ενυδάτωση, θρέψη, απαλότητα, λείανση ενώ υπάρχουν και εκείνα που στοχεύουν σε συγκεκριμένα προβλήματα, όπως η πιτυρίδα. Με άλλα λόγια, τα hair oils είναι μια κίνηση φροντίδας που βελτιώνει την εικόνα και την ποιότητα των μαλλιών.

Αμέσως πιο κάτω θα βρείτε τις πληροφορίες που χρειάζεστε για να αξιοποιήσετε το hair oil σας με τον καλύτερο τρόπο.

Διαβάστε επίσης: Jelly bean nails: Η νέα τάση στο μανικιούρ που θα κάνει τα νύχια σας να μοιάζουν με ζελεδάκια

Οι τύποι των hair oils

Υπάρχουν δύο τύποι ελαίων για τα μαλλιά: τα έλαια που τροφοδοτούν την τρίχα με ενυδατικά συστατικά (έλαιο αβοκάντο, λάδι καρύδας, ελαιόλαδο) και εκείνα που «κλειδώνουν» στο εσωτερικό της τρίχας την υγρασία που ήδη έχει (jojoba oil, σταφυλέλαιο).

Μια ακόμα κατηγορία από μόνη της είναι τα αιθέρια έλαια, κάποια από τα οποία είναι γνωστά για την ευεργετική δράση τους στα μαλλιά και στο τριχωτό της κεφαλής και που μπορεί να συναντήσετε σε προϊόντα φροντίδας μαλλιών.

Τρόποι εφαρμογής

Όσον αφορά τον τρόπο εφαρμογής των hair oils, εξαρτάται από τον τύπο των μαλλιών σας και από το τι θέλετε να πετύχετε.

Υπάρχουν χρήσεις για σχεδόν κάθε κομμάτι της hair care ρουτίνας σας, ώστε να μπορείτε να επιλέξετε εκείνη που ταιριάζει καλύτερα στον δικό σας τρόπο ζωής και τον στόχο σας.

Θεραπεία πριν το λούσιμο

Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το έλαιο μαλλιών πριν το λούσιμο, εφαρμόστε το όσο τα μαλλιά σας είναι ακόμη στεγνά.

«Απλώστε τρεις έως τέσσερις δόσεις ενός ενυδατικού ελαίου από το τριχωτό της κεφαλής μέχρι τις άκρες των μαλλιών και αφήστε το να δράσει για 5 έως 10 λεπτά πριν λουστείτε» προτείνει η hairstylist Raven Hurtado σε συνέντευξή της.

Αυτή η θεραπεία είναι επίσης ευεργετική για εσάς που τα μαλλιά σας μπερδεύονται εύκολα -μπορείτε να τα χτενίσετε πριν τα λούσετε, καθώς το έλαιο που ήδη εφαρμόσατε θα έχει κάνει τα μαγικά του.

Θεραπεία μετά το λούσιμο

«Για να χρησιμοποιήσετε ένα ενυδατικό έλαιο μετά το λούσιμο, εφαρμόστε τρεις έως τέσσερις δόσεις ανάλογα με το πάχος της τρίχας σας και απλώστε το από τις ρίζες μέχρι τις άκρες.

Έπειτα, μπορείτε να στεγνώσετε τα μαλλιά σας με πιστολάκι ή και να τα αφήσετε να στεγνώσουν φυσικά» συμβουλεύει η ειδικός.

Ως θεραπεία για το τριχωτό του κεφαλιού

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τα hair oils στο τριχωτό του κεφαλιού σας – το έλαιο δενδρολίβανου βοηθάει τα μαλλιά να μακρύνουν όταν εφαρμόζεται στη ρίζα και το έλαιο τεϊόδεντρου μπορεί να ανακουφίσει από τον κνησμό στο τριχωτό της κεφαλής.

Για να χρησιμοποιήσετε ένα αιθέριο έλαιο στα μαλλιά σας θα πρέπει να το συνδυάσετε με ένα ουδέτερο φυτικό έλαιο όπως jojoba oil ή λάδι καρύδας.

Αυτό το μπλεντάρισμα είναι απαραίτητο προκειμένου να χρησιμοποιήσετε με ασφάλεια το αιθέριο έλαιο στην επιδερμίδα του κεφαλιού σας.

Εφαρμόστε το μείγμα στο τριχωτό της κεφαλής σας κάνοντας απαλό μασάζ με τα δάχτυλά σας και μετά από μισή ώρα περίπου λουστείτε κανονικά.