Από τα mermaid waves, που είδαμε στη Zoe Saldana, τη Kendall Jenner και τη Sarah Jessica Parker, μέχρι τις εμβληματικές μπούκλες της Naomi Campbell και τα beach waves της Salma Hayek, οι celebrities «αγκαλιάζουν» τα σγουρά μαλλιά σε όλες τους τις μορφές -εντός κι εκτός του κόκκινου χαλιού. Παρακάτω, ο κορυφαίος hairstylist Luke Hersheson μοιράζεται τις αλάνθαστες συμβουλές του, για να πετύχετε τις καλύτερες μπούκλες που είχατε ποτέ ή και να αναδείξετε τα φυσικά σγουρά μαλλιά σας.

Τέλειες μπούκλες= τέλειο κούρεμα

Σύμφωνα με τον Luke Hersheson, υπάρχει ένας κοινός παρονομαστής για τις τέλειες μπούκλες και τα κυματιστά μαλλιά και αυτός είναι το σωστό κούρεμα. «Το σωστό σχήμα στα μαλλιά είναι η βάση ενός curly look. Το ιδανικό φυλάρισμα και η αραίωση των μαλλιών στις άκρες τους, για να μην είναι πολύ πυκνά και «βαριά», θα σας χαρίσουν φυσικότητα και θα διευκολύνουν το styling», εξηγεί ο διάσημος hairstylist.

Πώς θα αναδείξετε τα φυσικά σγουρά μαλλιά σας

«Νομίζω ότι κάποιες γυναίκες έχουν ξεχάσει ότι έχουν φυσικά σγουρά μαλλιά. Τα ισιώνουν συνέχεια, με αποτέλεσμα να έχουν ξεχάσει το πώς πρέπει να τα στεγνώσουν ή να τα φορμάρουν ώστε να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις φυσικές τους μπούκλες» τονίζει ο Luke Hersheson. Πώς, όμως, θα ενισχύσετε τις φυσικές σας μπούκλες; Είναι εξαιρετικά εύκολο αν ακολουθήσετε τα hacks του.

Διαβάστε επίσης: Καστορέλαιο: Βοηθάει όντως με τους μαύρους κύκλους;

Σε νωπά μαλλιά εφαρμόστε το θερμοπροστατευτικό προϊόν και μια κρέμα styling για σγουρά μαλλιά και στη συνέχεια στρίψτε με τα δάχτυλά σας μικρές τούφες, για να δημιουργηθούν μπούκλες. Έπειτα, πάρτε το πιστολάκι και στεγνώστε τα μαλλιά με χαμηλή θερμότητα -η διαδικασία θα πάρει αρκετό χρόνο μέχρι να στεγνώσουν πλήρως, οπότε θα πρέπει να είστε υπομονετικές. Ο μόνος κανόνας του Luke Hersheson είναι να μην αγγίξετε τα μαλλιά σας όσο τα στεγνώνετε. Μπορείτε να αγγίξετε τις μπούκλες σας όσο είναι βρεγμένες και ξανά όταν είναι στεγνές, αλλά ποτέ κατά τη διαδικασία στεγνώματος με το σεσουάρ, καθώς θα καταστρέψετε το σχήμα τους και θα δημιουργήσετε φριζάρισμα, όπως αποκαλύπτει ο ίδιος.

Πώς θα καταπολεμήσετε το φριζάρισμα στα σγουρά μαλλιά

Υπάρχουν ορισμένοι κανόνες που πρέπει να ακολουθήσετε εάν θέλετε τέλεια καθορισμένες μπούκλες χωρίς ίχνος φριζαρίσματος, όπως συμβουλεύει ο Luke Hersheson. «Όσο περισσότερο αέρα διαχέετε στις μπούκλες σας, τόσο μεγαλύτερο θα είναι το φριζάρισμα, οπότε επιλέξτε τη χαμηλή ταχύτητα. Μπορείτε, επίσης, να χρησιμοποιήσετε τη φυσούνα που περιορίζει τον αέρα. Δεύτερον, εάν πρέπει να βουρτσίσετε τα μαλλιά σας, κατευθύνετε τη βούρτσα προς τα έξω και όχι προς τα κάτω, για να εξασφαλίσετε μέγιστο όγκο και κίνηση. Το χτένισμα προς τα κάτω είναι χρήσιμο μόνο όταν θέλετε να ισιώσετε τα μαλλιά σας» τονίζει ο ίδιος.

Όσον αφορά τα προϊόντα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε, ο Luke Hersheson συνιστά κρέμες κι έλαια που βοηθούν στην ενυδάτωση των μαλλιών. «Μου αρέσει να χρησιμοποιώ ένα ενυδατικό balm και μερικές φορές να το αναμειγνύω με λίγο έλαιο μαλλιών. Εφαρμόστε το στα μαλλιά και δουλέψτε τα με τα δάχτυλά σας πριν τα στεγνώσετε με το πιστολάκι.» προτείνει ο hairstylist.

Πώς θα πετύχετε τις τέλειες μπούκλες με το ειδικό εργαλείο

Εάν πρόκειται να κάνετε μπούκλες με το ειδικό εργαλείο, θα πρέπει να προσδιορίσετε πόσο λεπτές ή παχιές θέλετε να είναι οι τούφες. Εάν έχετε φυσικά σγουρά μαλλιά, αλλά ορισμένα σημεία είναι πιο ίσια από άλλα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα εργαλείο για μπούκλες, για να πετύχετε ένα ομοιόμορφο curly αποτέλεσμα σε όλα τα μαλλιά. Αν τα μαλλιά σας, από την άλλη, είναι φυσικά ίσια και όποτε κάνετε μπούκλες δεν κρατάνε για πολύ, ψεκάστε τα πρώτα με ένα styling spray για δυνατό κράτημα πριν χρησιμοποιήσετε το εργαλείο για μπούκλες.

Αφέλειες & σγουρά μαλλιά

Εάν έχετε αφέλειες, πιθανότατα να μην ξέρετε πώς να τις κάνετε styling όταν τα μαλλιά σας είναι φυσικά σγουρά ή έχετε κάνει μπούκλες. «Εμπνευστείτε από τη Mica Argañaraz -νομίζω ότι τα μαλλιά της είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα για το πώς πρέπει να κάνετε styling στις αφέλειες όταν τα μαλλιά σας είναι σγουρά -το μοντέλο δημιουργεί χαλαρούς κυματισμούς και στις αφέλειές της για ένα ενιαίο αποτέλεσμα» λέει ο ειδικός.