Υλικά
- 1 φαγκρί (ή άλλο ψάρι) γύρω στο 1.200 γρ.
- 2 ξερά κρεμμύδια
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 2 πατάτες
- 2 κολοκύθια
- 2 χρωματιστές πιπεριές
- 3 ώριμες ντομάτες + 3 φέτες ντομάτας επιπλέον για το ψάρι
- 1 καρότο
- ½ φλιτζ. ε.π. ελαιόλαδο
- ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε το ψάρι, το αλατίζουμε μέσα κι έξω και το αφήνουμε σε σουρωτήρι σκεπασμένο στο ψυγείο. Πλένουμε και καθαρίζουμε όλα τα λαχανικά, κόβουμε τις πιπεριές στα τέσσερα, σε μεγάλα κομμάτια και τα υπόλοιπα σε λεπτές φέτες.
- Βάζουμε όλα τα λαχανικά σε ένα ταψί σε λεπτή στρώση. Προσθέτουμε το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο. Τα ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 200°C, για 35 λεπτά.
- Λαδώνουμε εξωτερικά το φαγκρί και το ακουμπάμε πάνω στα μισοψημένα λαχανικά. Τοποθετούμε λεπτές φέτες ντομάτας στην επιφάνεια του ψαριού, το περιχύνουμε με τα υγρά του ταψιού και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 25 λεπτά ακόμα. Αφήνουμε το φαγητό να σταθεί για 10 λεπτά εκτός φούρνου για να πιει τα υγρά του και σερβίρουμε.
ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΑΡΜΠΑΡΙΓΟΥ: ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΑ