Υλικά
- 2 μέτριες γλυκοπατάτες, καθαρισμένες
- 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
- ½ φλ. κρεμμύδι σε φέτες
- 1 σακούλα φρέσκο baby σπανάκι
- ½ φλ. γάλα με χαμηλά λιπαρά
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 4 μεγάλα αυγά
- 2 μεγάλα ασπράδια αυγών
- Φέτα, θρυμματισμένη (περίπου 1/3 φλ.)
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο. Λαδώνουμε το ταψί και έπειτα στρώνουμε τον πάτο και τα τοιχώματα με φέτες γλυκοπατάτας. Ραντίζουμε ξανά με λάδι.
- Ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες. Παράλληλα, σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3 λεπτά. Προσθέτουμε το σπανάκι και σοτάρουμε για άλλα 3 λεπτά.
- Ανακατεύουμε το γάλα, το αλάτι, το πιπέρι, τα αυγά και τα ασπράδια σε ένα μεσαίο μπολ με σύρμα. Έπειτα, τοποθετούμε στο ταψί το σπανάκι και από πάνω το μείγμα με το αυγό. Πασπαλίζουμε με φέτα. Ψήνουμε για 35 λεπτά ή μέχρι να σταθεροποιηθεί το μείγμα.