Υλικά
- 1/2 κούπα ψιλοκομμένα, αποφλοιωμένα και ανάλατα αμύγδαλα
- 1 κούπα αποξηραμένα βερίκοκα (χωρίς ζάχαρη)
- 2 κ.σ. άγλυκη τριμμένη καρύδα
- 1 κ.σ. σπόροι chia (για την πιο όμορφη παρουσίαση, προτιμήστε λευκούς)
- 1 κ.σ. μέλι
- 1/2 κουτ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1/8 κουτ. αλεσμένο κάρδαμο
- 1/8 κουτ. αλάτι kosher
- Λίγη τριμμένη καρύδα, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Αλέστε τα αμύγδαλα στο μίξερ. Προσθέστε στη συνεχεία τα αποξηραμένα βερίκοκα, την τριμμένη καρύδα, τους σπόρους chia, το μέλι, το εκχύλισμα βανίλιας, το αλεσμένο κάρδαμο και το αλάτι kosher και συνεχίστε να ψιλοκόβετε για λίγα λεπτά, ώστε να έχετε ένα ομοιογενές υλικό.
- Ξεκινήστε να παίρνετε μικρές ποσότητες από το μείγμα και να πλάθετε μικρές μπαλίτσες (υπολογίστε μια κουταλιά της σούπας για την καθεμία). Αν επιθυμείτε κυλήστε τις μπαλίτσες πάνω από τριμμένη καρύδα, την οποία έχετε απλώσει σε ένα πιάτο. Τοποθετήστε τις ενεργειακές μπαλίτσες από βερίκοκο σε αεροστεγές δοχείο και καταναλώστε τες μέσα σε μία εβδομάδα. Αν έχει πολύ ζέστη, μπορείτε να τις διατηρήσετε στο ψυγείο.