Υλικά
- 2 ώριμες μπανάνες, πολτοποιημένες
- 150 γρ βρώμη ολικής άλεσης
- 2 κουταλιές της σούπας αλεσμένα αμύγδαλα
- 1⁄2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- 1 πρέζα αλάτι
- 100 γραμμάρια σμέουρα (φρέσκα ή κατεψυγμένα)
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200C/180C και στρώνουμε δύο ταψιά με λαδόκολλα. Εάν χρησιμοποιείτε φριτέζα αέρα, παραλείψτε την προθέρμανση σε αυτό το στάδιο.
- Σε ένα μπολ, ανακατέψτε τη μπανάνα, τη βρώμη, τα αμύγδαλα, την κανέλα και μια πρέζα αλάτι για να δημιουργήσετε μια κολλώδη ζύμη. Προσθέστε και τα σμέουρα και ανακατέψτε απαλά για να μη διαλυθούν. Στη συνέχεια, ξεκινήστε να παίρνετε κουταλιές της σούπας από τη ζύμη και να πλάθετε σε μπαλάκια. Τοποθετήστε τα στα ταψιά με τη λαδόκολλα που έχετε ετοιμάσει και ισιώστε τα με το χέρι, ώστε να πάρουν τα σχήμα μπισκότου. Για τη φριτέζα αέρος, μπορείτε να προχωρήσετε στο επόμενο βήμα.
- Αν χρησιμοποιείτε το φούρνο, ψήστε τα μπισκότα για 15 λεπτά μέχρι να σφίξουν και να ροδίσουν γύρω από τις άκρες. Εάν χρησιμοποιείτε τη φριτέζα αέρος, προθερμάνετε στους 180 C για 4 λεπτά. Τοποθετήστε τα μπισκότα σε μία στρώση στο καλάθι της φριτέζας. Ίσως χρειαστεί να το κάνετε αυτό σε δύο παρτίδες. Ψήστε στον αέρα για 8-10 λεπτά μέχρι να σφίξουν και να ροδίσουν στις άκρες.
Συνδυάστε τα πεντανόστιμα και υγιεινά μπισκότα με σμέουρα (rasberries) με ένα δροσερό και θρεπτικό μπολ frozen berry yogurt.