Όπως το “milk bath manicure trend” έκλεψε το 2023 τα φώτα της δημοσιότητας από τα περίφημα “glazed donut nails” της Hailey Bieber που έγιναν διάσημα μέσα στο 2022, έτσι και τα “naked nails” ήρθαν να πάρουν φέτος όλη την προσοχή πάνω τους. Δεν είναι το viral mani που θα δείτε παντού στο TikTok ή να φιγουράρει σε άρθρα ομορφιάς, αλλά αποτελεί την τέλεια ευκαιρία για τα νύχια σας, για να «ανασάνουν» και να αποδεχθούν τη φυσικότητά τους. Είναι το μανικιούρ που επιλέγουν όλες οι celebrities στο πλαίσιο υιοθέτησης μιας πιο μινιμαλιστικής φιλοσοφίας στις εμφανίσεις τους, και τώρα ήρθε η ώρα να το δοκιμάσετε κι εσείς στο επόμενο ραντεβού σας -ή ακόμη και μόνες σας, αφού είναι πανεύκολο.

Διαβάστε επίσης: Jennifer Garner: Ποιο προϊόν περιποίησης δεν αποχωρίζεται ποτέ;

Τι είναι τα “naked nails”

Η τάση έγινε γνωστή από τη TikToker, Sydney Nichols, που την παρουσίασε πρώτη στη διάσημη πλατφόρμα. Στα naked nails, τα νύχια φαίνονται σχεδόν άβαφα ή φέρουν απλώς μια «υποψία» χρώματος, για να δημιουργήσουν την ψευδαίσθηση των τελείως «γυμνών» νυχιών. Δεν πρόκειται για ένα nude μανικιούρ, στο οποίο τα νύχια βάφονται με ένα βερνίκι που ταιριάζει με τον τόνο του δέρματός σας, αλλά για ένα mani, όπου τα νύχια δείχνουν σαν να μην έχουν βαφτεί καθόλου. Μάλιστα, το trend έχει πάρει μια τεράστια επιβεβαίωση από τους μεγαλύτερους nail trendsetters, που δεν είναι άλλοι από τους αγαπημένους μας celebrities.

Η Selena Gomez, η οποία τολμάει και δοκιμάζει διάφορες τάσεις στα μανικιούρ της, φέτος επέλεξε πιο μίνιμαλ mani -και φυσικά τα “naked nails”- για τις εμφανίσεις της.  Η Tracee Ellis Ross είπε επίσης «ναι» στο trend στα φετινά Όσκαρ, ενώ πολλές παρευρισκόμενες στο φετινό MET Gala (συμπεριλαμβανομένων των Rachel Zegler, Vittoria Ceretti και Kerry Washington) συνδύασαν τα outfits τους με «γυμνά» νύχια. Η Nicola Coughlan εμφανίστηκε στην πρεμιέρα της τρίτης σεζόν του Bridgerton με αμυγδαλωτά νύχια, βαμμένα με μια σχεδόν διάφανη απόχρωση. Η Kylie και η Kendall Jenner, από την άλλη, επιδοκίμασαν την τάση, ενώ η nail artist Kim Truong δημιούργησε ένα naked mani στη Rihanna για μια καμπάνια του Fenty Skin. Τέλος, η Demi Moore και η Jennifer Lopez ήταν άλλες δυο celebrities που ενέδωσαν στα “naked nails”.

Σύμφωνα με τη διάσημη nail artist, Jin Soon Choi, «τα naked nails είναι τόσο δημοφιλή επειδή συνδυάζονται άψογα με οποιοδήποτε ρούχο ή χρώμα, συμπληρώνοντας με έναν ανεπιτήδευτο τρόπο κάθε στιλ.», γεγονός που εξηγεί γιατί τελευταία ολοένα και περισσότερες πελάτισσές της τής ζητάνε να τους κάνει “naked nails” -η ίδια δημιούργησε πολλά από τα «γυμνά» μανικιούρ στο φετινό MET Gala. «Το 70% των nail looks που είδαμε εκείνη τη βραδιά ήταν «καθαρά» και αυτό το ποσοστό σταδιακά αυξάνεται.» προσθέτει η ίδια στη συνέντευξή της στο Allure.

Πώς θα πετύχετε τα δικά σας “naked nails”

Για να πετύχετε τα τέλεια “naked nails”, είναι σημαντικό να διατηρείτε τα νύχια σας περιποιημένα κι ενυδατωμένα. Κάντε εβδομαδιαία απολέπιση με ένα scrub, χρησιμοποιήστε έλαιο για τα πετσάκια κι εφαρμόστε μια κρέμα χεριών κάθε βράδυ πριν κοιμηθείτε, αλλά και μέσα στη μέρα, ειδικά εάν τα χέρια σας είναι ξηρά και αφυδατωμένα -εάν τα νύχια σας έχουν μικρά λευκά σημάδια πάνω τους, αυτό είναι συχνά ένδειξη αφυδάτωσης.

Πριν εφαρμόσετε το βερνίκι νυχιών, για να δημιουργήσετε τα δικά σας “naked nails”, αρχικά πλύνετε τα χέρια σας για να είναι καθαρά, λιμάρετε τα νύχια σας για να τους δώσετε το σχήμα που επιθυμείτε και λειάνετέ τα με ένα buffer. «Ένα αληθινό naked μανικιούρ ισούται με τη δημιουργία μιας υγιούς, περιποιημένης βάσης που επιτρέπει στη φυσική ομορφιά του διάφανου βερνικιού να λάμψει.» εξηγεί η Jin Soon Choi. Η ίδια προτείνει να μαλακώσετε τα πετσάκια με ένα cuticle remover ή έλαιο πριν τα σπρώξετε απαλά προς τα πίσω με το ειδικό ξυλάκι. Μην τα κόψετε βαθιά, για να αποφύγετε τυχόν μόλυνση, απλώς κόψτε τα πετσάκια που προεξέχουν.

Έπειτα, καθαρίστε τη βάση των νυχιών με ένα acetone-free μαντηλάκι και, στη συνέχεια, λιμάρετέ τη με ένα buffer. «Η λείανση των νυχιών πριν εφαρμόσετε οποιοδήποτε βερνίκι αποτελεί ένα επαγγελματικό κόλπο. Δημιουργεί μια λεία επιφάνεια στα νύχια, ενισχύει τη λάμψη τους κι επιτρέπει στο βερνίκι να απλωθεί ομοιόμορφα.» εξηγεί η ειδικός. Τα περισσότερα buffing tools είναι διπλής όψεως -έχουν μια τραχιά πλευρά για λείανση -μην το παρακάνετε με το τρίψιμο των νυχιών με αυτήν, καθώς μπορεί να τα βλάψει- και μία πιο μαλακή για λάμψη. Τρίψτε τα νύχια σας με την τραχιά πλευρά σε σχήμα Χ, στη συνέχεια γυρίστε το εργαλείο στη μαλακή πλευρά και κάντε μικρές, κυκλικές κινήσεις μέχρι τα νύχια σας να είναι λαμπερά και πανέμορφα.

Ήρθε η ώρα να βάψετε τα νύχια σας! Επιλέξτε βερνίκια που μιμούνται τη φυσική απόχρωση των νυχιών ή σε ημιδιάφανους ροζ ή γαλακτερούς τόνους ή ακόμη και τελείως διάφανα. Ολοκληρώστε με ένα λαμπερό top coat για έξτρα λάμψη και το mani σας είναι έτοιμο. Φυσικά, μπορείτε να υιοθετήσετε την τάση και στο πεντικιούρ σας, για ένα matchy-matchy αποτέλεσμα.