Όλες θυμόμαστε το υπέροχο ξανθό χρώμα των μαλλιών της Lana Del Rey στο φετινό Coachella. Σύμφωνα με τη haircolorist της, Tracey Cunningham, το χρώμα είναι εμπνευσμένο από την τοποθεσία του φεστιβάλ, ενώ η τραγουδίστρια το αποκαλεί “desert blonde” επειδή της θυμίζει την έρημο και την άμμο. Δεν είναι ούτε μελί ούτε σταρένιο, αλλά αποτελεί την ιδανική απόχρωση ξανθού για το καλοκαίρι. Μάλιστα, η Lana Del Rey δεν είναι η μόνη που ενέδωσε στο trend, αφού το υιοθέτησαν και άλλες celebrities, όπως η Beyoncé και η Joey King. Εάν θέλετε να ακολουθήσετε κι εσείς το παράδειγμά τους, παρακάτω θα μάθετε όλες τις λεπτομέρειες για την τάση.

Διαβάστε επίσης: Jennifer Garner: Ποιο προϊόν περιποίησης δεν αποχωρίζεται ποτέ;

Τι είναι το “desert blonde”

Το “desert blonde” δεν είναι ούτε πολύ ψυχρό ούτε πολύ θερμό. Είναι πιο σκούρο και πιο διακριτικό από το “it girl blonde” με τις βουτυρένιες ξανθές ανταύγειες του, αλλά όχι τόσο χρυσαφένιο όσο ένα ξανθό μελί. Στην περίπτωση της Lana Del Rey, η trending απόχρωση ενσωματώθηκε στο χρώμα της βάσης της, για να φαίνεται πραγματικά φυσικό το αποτέλεσμα, οπότε και ο δικός σας κομμωτής μπορεί να προσαρμόσει τον τόνο του “desert blonde” ανάλογα με το βασικό χρώμα των μαλλιών σας. Το “desert blonde” ήρθε για να «ζεστάνει» τα πράγματα αυτό το καλοκαίρι και να πάρει την προσοχή από το «παγωμένο» ξανθό που κυριαρχούσε τις προηγούμενες καλοκαιρινές σεζόν.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by LANA DEL REY (@honeymoon)

Πώς θα το πετύχετε

Σύμφωνα με τη Tracey Cunninham, όλες μπορείτε να γίνετε ξανθιές, αρκεί να βρείτε τον ιδανικό για εσάς τόνο. Εδώ μπαίνει στο «παιχνίδι» ο haircolorist, που θα σας βοηθήσει να βρείτε το τέλειο ξανθό και να το απογειώσετε.

Αν έχετε σκούρα μαλλιά όπως της Lana Del Rey και θέλετε να πετύχετε το “desert blonde”, θα πρέπει να κάνετε υπομονή, γιατί μπορεί να χρειαστεί να πάτε αρκετές φορές στο κομμωτήριο. Χρειάζεται χρόνος για να φτάσετε στο τέλειο χρώμα με ασφάλεια χωρίς να θέσετε σε κίνδυνο τα μαλλιά σας. Στην περίπτωση της διάσημης τραγουδίστριας, η αλλαγή συνέβη σε διάστημα τριών ημερών και η haircolorist της χρησιμοποίησε «πολύ Olaplex», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, για να διατηρήσει τα μαλλιά υγιή.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Beyoncé (@beyonce)

Εάν είστε ήδη ξανθιά, θα χρειαστεί να κάνετε μια προσαρμογή στο ξανθό σας ανάλογα με το τι απόχρωση έχετε αυτή τη στιγμή -πλατινέ, lavender blonde, butter blonde, ξανθό στον τόνο της καραμέλας- και τι αποτέλεσμα θέλετε να πετύχετε. Εάν θέλετε να μεταβείτε από ένα ψυχρό ξανθό στο “desert blonde”, θα πρέπει να κάνετε διακριτικές ανταύγειες και να εφαρμοστεί ένα hair gloss.