Ο Νο1 ένα λόγος για τον οποίο τα παιδιά πρέπει να μάθουν να κολυμπούν είναι για τη δική τους ασφάλεια. Μπορεί, κυριολεκτικά, να σώσει ένα παιδί από μια επικίνδυνη κατάσταση.

Επιπλέον, το κολύμπι είναι μια εξαιρετική μορφή άσκησης. Προκαλεί τα παιδιά να ασκούν το σώμα και το μυαλό τους ενώ, ταυτόχρονα, διασκεδάζουν.

Διαβάστε επίσης: Παιδικό μαγιό: Αυτό είναι το χρώμα που πρέπει να αποφύγετε

Δώστε στο παιδί την ευκαιρία να μάθει να κολυμπάει σε ένα ασφαλές περιβάλλον με κατάλληλα εκπαιδευμένους ανθρώπους ώστε να ξεπεράσουν τους φόβους τους, να γίνουν ανεξάρτητα και μην χρειάζεται να τα σώζετε κάθε φορά που… «πέφτουν στα βαθιά»!

Τι πρέπει να ξέρετε για τα μαθήματα κολύμβησης, σύμφωνα με το Χάρβαρντ

Το κυριότερο πράγμα που πρέπει να ξέρουν οι γονείς για τα μαθήματα κολύμβησης, είναι ότι όλα τα παιδιά πρέπει να κάνουν, τονίζουν οι ειδικοί από το Harvard Health.

Τα παιδιά δεν έχουν τις γνωστικές δεξιότητες για να μάθουν να κολυμπούν μέχρι να γίνουν περίπου 4 ετών. Πρέπει να είναι σε θέση να ακούνε, να ακολουθούν οδηγίες και να συγκρατούν αυτά που έχουν μάθει, και αυτό συμβαίνει συνήθως γύρω στα 4 χρόνια.

Αυτό δεν σημαίνει ότι μαθήματα κολύμβησης μεταξύ 1 και 4 ετών δεν είναι χρήσιμα. Μερικά παιδιά μπορεί να είναι έτοιμα να κολυμπήσουν νωρίτερα από άλλα.

Παράλληλα, τα μικρότερα παιδιά μπορούν να μάθουν κάποιες δεξιότητες που μπορεί να είναι χρήσιμες αν πέσουν στο νερό, όπως το να βγουν στην επιφάνεια.

Στην πραγματικότητα, είναι πιο εύκολο όταν τα παιδιά ξεκινούν τα μαθήματα από μικρή ηλικία, επειδή δεν φοβούνται το νερό.

Μπορεί να έχετε δει διάφορα βίντεο με βρέφη που κολυμπούν με ευκολία, αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν το κάνουν από μόνα τους ενστικτωδώς.

Δεν είναι αρκετά μεγάλα ώστε να ξέρουν ότι πρέπει να κρατούν το κεφάλι έξω από το νερό ούτε πώς να κρατούν την αναπνοή τους.

Μπορεί, όμως, να είναι μία ασυνείδητη ανάμνηση από τη μήτρα της μητέρας και το αμνιακό υγρό.

Όπως και να έχει, μην υποθέτετε ότι το μικρό σας ξέρει να κολυμπά λόγω αυτού.